Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© scanpix

Dienas svarīgāko norišu apskats

FORDS SAVAINOTS:. Pazīstamā Holivudas aktiera Harisona Forda antīkā Otrā pasaules kara gadu lidmašīna ceturtdien Santamonikā, ASV Kalifornijas štatā, veica avārijas nosēšanos golfa laukumā. Negadījumā aktieris savainojis galvu un ir nogādāts slimnīcā.

PAMIERU IEVĒRO:  Austrumukrainā kopumā notiek pamiera ievērošana, lai arī atsevišķās jomās tas bijis pārkāpts, šodien Saeimas rīkotā ārpolitikas un drošības konferencē norādīja Eiropas Savienības (ES) augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni.

REKLĀMU IEROBEŽO: Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sagatavojusi grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas paredz noteikt visā valstī vienotus ierobežojumus priekšvēlēšanu reklāmai. Grozījumi noteic, ka priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanai publiskās lietošanas ārtelpās (izkārtnes, stendi, afišas, tāfeles, plakāti, reklāma skatlogos) aizliegts izmantot valsts un pašvaldību iestāžu ēkas, baznīcas un lūgšanu namus, ārstniecības iestāžu ēkas, izglītības iestāžu ēkas, kā arī autoostas, stacijas, pasažieru ostas. Tāpat nedrīkstēs izmantot sabiedrisko transportu, vietējās un valsts nozīmes arhitektūras, pilsētbūvniecības un mākslas pieminekļus.

LIECINIECEI DRAUDĒTS:  Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības lieciniecei ukraiņu fotomodelei Annai Durickai jau pēc atgriešanās Ukrainā izteikti draudi, piektdien paziņoja Ukrainas Ģenerālprokuratūra.

JAUNA, SENA CIVILIZĀCIJA: Arheologi Hondurasas džungļos uzgājuši pilsētas drupas, ko uzskata par senas un izzudušas civilizācijas mājvietu. Žurnāla "National Geographic" žurnālists un fotogrāfs Duglass Prestons pievienojās zinātniekiem ekspedīcijā uz Moskītijas reģionu, lai meklētu leģendām apvīto "Balto pilsētu".

SĀK RAŽOT:  AS "KVV Liepājas metalurgs" tēraudkausēšanas krāsnis sāks ražot produkciju aprīlī, šodien rūpnīcas atklāšanas pasākumā sacīja "KVV Liepājas metalurgs" Igors Kovaļenko. Uzņēmuma velmētavas strādā jau kopš februāra vidus, patlaban saražots vairāk nekā 15 000 tonnu produkcijas.

ARĪ SEV SAMAZINA:  Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien paziņoja, ka savu un vairāku citu augsta līmeņa valdības amatpersonu algas samazinātas par 10%, ņemot vērā valsts ekonomiskās problēmas.