Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Naktī bijusi vētra; lauzti koki un elektrības vadi

© F64

Šonakt Rīgā stiprā vēja dēļ nolūzuši koki uzkrituši kādai automašīnai un "Narvesen" kioskam, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kopumā VUGD darbinieki izsaukumus, kad stiprā vēja dēļ braucamās daļas bija jāatbrīvo no nolūzušiem kokiem, saņēma deviņas reizes.

Taču kāds nolūzis koks Rīgā, Gunāra Astras ielā uzkritis automašīnai, bet Gobas ielā "Narvesen" kioskam.

Stiprā vēja dēļ, kas naktī pūta daudzviet Latvijā, šorīt vairākām mājsaimniecībām ir traucēta elektroapgāde.

Kā liecina operatīvā informācija AS "Sadales tīkls" mājaslapā, šorīt energotīlklos ir konstatēti 63 avārijas atslēgumi. No minētās informācijas gan nav iespējams izdarīt secinājumus, cik mājsaimniecības šo avārijas atslēgumu dēļ ir palikušas bez elektrības.

Latgales pusē šorīt konstatēts 31 avārijas atslēgums, bet valsts centrālajā daļā - 32, no tiem 22 Zemgalē un seši Rīgā. Kurzemē un Vidzemes ziemeļos elektroapgāde nav traucēta.

Pagājušajā naktī spēcīgākās vēja brāzmas tika fiksētas valsts centrālajos rajonos, kur vēja stiprums bijis 16-19 metri sekundē, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Visstiprākais vējš bijis Dobelē un Rīgā, kur brāzmas sasniegušas ātrumu 19 metri sekundē. Ainažos vēja spēks bijis 17,6 metri sekundē, bet Priekuļos - 17,5 metri sekundē. Nedaudz virs 17 metriem sekundē brāzmas bijušas Bauskā un Rucavā. Citur centrālajos rajonos brāzmu ātrums bijis ap 15-16 metriem sekundē.

Liepājā brāzmas sasniegušas 16,3 metrus sekundē lielu ātrumu, bet Ventspilī vējš bijis mierīgāks - ap 11,7 metriem sekundē. Citur Kurzemē jūras piekrastē vēja brāzmas bijušas 12 metri sekundē.

Arī Latgalē naktī fiksētas spēcīgas vēja brāzmas - ap 12-13 metriem sekundē.

Sinoptiķi prognozē, ka šodien piekrastē vēl saglabāsies vēja brāzmas līdz 15 metriem sekundē, citur pūtīs jau mērens vējš.