Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Krievija Latvijas šprotēs atrod pārmērīgu benzopirēna daudzumu

© f64

Krievijas federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests "Rosseļhoznadzor" Latvijā ražotu šprotu kravā konstatējis benzopirēna līmeni, kas pārsniedz pieļaujamās normas, teikts dienesta paziņojumā.

"Rosseļhoznadzor" informē, ka minētā šprotu konservu krava 2,8 tonnu apmērā atradusies noliktavā Rževā, netālu no Maskavas, un tā tikusi atklāta, veicot plānveida pārbaudes.

Dienests informē, ka jau tikušas nozīmētas papildu pārbaudes un arī tikusi apturēta šo konservu nonākšana tirdzniecībā.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pagaidām vēl nav saņēmis oficiālu informāciju no Krievijas dienesta par konstatētajiem pārkāpumiem Latvijas šprotu kravā, aģentūru LETA informēja PVD pārstāve Anna Joffe.

"Pagaidām nav arī informācijas par uzņēmumu, kura ražotajā un eksportētajā produkcijā konstatēta pārsniegta maksimāli pieļaujamā benzopirēna norma," sacīja Joffe.

Viņa arī norādīja, ka veterinārās uzraudzības Ātrās brīdināšanas sistēmā parādās tikai tie ziņojumi, par ko brīdina Eiropas Savienības valstis. Līdz ar to Krievijas Federācija un trešās valstis par pārkāpumiem ziņo tikai attiecīgo dienestu mājaslapā.