Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Drīzumā tradicionālā autoindustrijas izstāde Auto 2015

Pagājušajā gadā izstādi Auto trijās dienās apmeklēja pavisam 34 695 cilvēki, kas ir par 8 procentiem vairāk nekā gadu iepriekš un 18 procentiem vairāk nekā pirms diviem gadiem © Publicitātes foto

Kā katru pavasari trīs dienas – no 10. līdz 12. aprīlim – Ķīpsalā norisināsies Baltijas mēroga auto svētki – starptautiskā autoindustrijas izstāde Auto 2015. Pasākuma spilgtākie notikumi būs vairāku jauno auto modeļu prezentācijas, kā arī Latvijas un ārvalstu auto tūninga speciālistu jaunākie veikumi.

Starp jaunu automobiļu ekspozīcijām izstādē šogad plānotas vairākas Latvijas un Baltijas mēroga auto pirmizrādes. Piemēram, konkursa Latvijas Gada auto stendā Mazda pirmo reizi izrādīs jauno mazās klases modeli Mazda 2, turpat būs apskatāms arī titula Latvijas Gada auto 2015 ieguvējs Ford Mondeo. KIA izstādītajā modeļu gammā būs Baltijas mēroga prezentācija – jaunās paaudzes apvidus automobilis Sorento, bet Fiat stendā būs skatāmas divas Latvijas mēroga auto pirmizrādes – krosovers Fiat 500x un modernizētais Fiat Doblo. Izstādē būs apskatāms arī pirms mēneša Latvijā prezentētais jaunais apvidus auto Jeep Renegade un pagājušonedēļ Rīgu sasniegušais krosovers Suzuki Vitara.

Izstādē Auto 2015 būs autofirmu Alfa Romeo, Fiat, Jeep, Maserati, Nissan, Citroen, KIA, Peugeot, Renault, Subaru, Chrysler, Dodge, Ford, Mazda un Škoda oficiālo pārstāvju stendi.

Lai apmeklētājiem būtu vieglāk orientēties plašajā izstādes piedāvājumā, tā ir iedalīta četrās sadaļās. Auto mehānikas 2015 ekspozīcijā klātienē varēs iepazīties ar auto rezerves daļu, aprīkojuma, autoservisa iekārtu, instrumentu un aksesuāru jaunāko piedāvājumu. Jau astoto reizi Ķīpsalā norisināsies Baltijas mēroga jauno automehāniķu profesionālās sacensības, kurās par uzvaru cīnīsies labākās komandas no specializētajām mācību iestādēm un tehnikumiem. Spraigajās fināla sacensībās jaunajiem mehāniķiem auto dīleri piedāvās darboties ar pašām jaunākajām autoservisa iekārtām, lai noskaidrotu labākos no labākajiem.

Transporta tehnikas 2015 ekspozīcijā varēs iepazīties ar jaunākajiem Volvo, MAZ un citu marku kravas automobiļiem un piekabēm, kā arī Setra autobusiem un citiem komerctransporta aprīkojuma un servisa uzņēmumu piedāvājumiem.

Auto exotica 2015 krāšņajā ekspozīcijā ar saviem jaunākajiem veikumiem iepazīstinās vairāki desmiti tūninga speciālistu no Latvijas, Somijas, Zviedrijas, Igaunijas, Lietuvas un citām valstīm. Piemēram, Vācijas pārstāvji uz izstādi sola atvest īpaši jaudīgus auto, kas tiek speciāli gatavoti labu rezultātu uzrādīšanai slavenajā Nirburgringas trasē.

Kā jau ierasts, piedalīsies hotrodi un louraideri no Skandināvijas, kā arī būs apskatāms pasaulē īsākais Volvo.

Kamēr Rīgas Motormuzejā tiek veikti rekonstrukcijas darbi un tas nav pieejams apmeklētājiem, izstādē varēs aplūkot īpašu atjaunoto padomju laika speciālās nozīmes auto kolekciju – gan milicijas, gan neatliekamās medicīniskās palīdzības, gan citu speciālo dienestu transportlīdzekļus.

Blakus ārvalstu un pašmāju tūninga studijām un autosporta komandām izstādes apmeklētāji varēs vienkopus iepazīties ar Baltijā plašāko tūninga un auto sporta piederumu un aksesuāru klāstu.