Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© f64

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

POLICIJA ATŅEMS ĀRZEMĒS KAROJOŠAJIEM PASES: Valstij būtu nepieciešams izstrādāt mehānismu, lai varētu atņem pases tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri plāno ārvalstīs piedalīties bruņotos konfliktos, intervijā aģentūrai LETA atzina Drošības policijas (DP) priekšnieks Normunds Mežviets.

NO ŠODIENAS AUTOSTĀVIETAS PALIEK DĀRGĀKAS: Sākot ar šodienu, par iebraukšanu Jūrmalā atkal jāmaksā, un visās Rīgas satiksmes apsaimniekotajās autostāvvietās maksa par auto novietošanu uz vienu stundu palielināsies par 17 līdz 30 procentiem. Tāpēc šobrīd novietot automašīnu Vecrīgā uz stundu ir dārgāk nekā to izdarīt Parīzes, Oslo vai Berlīnes centrā. Un tas nav 1. aprīļa joks.

ATCEĻ PIENA KVOTA SISTĒMU: Ar šodienu visā Eiropas Savienībā tiek atcelta piena kvotu sistēma. AS "Jaunpils pienotava" vadītāja Ilze Aizsilniece to komentē šādi - pēc piena kvotu atcelšanas Latvijas ražotājiem paveras labas perspektīvas pasaules tirgos, tomēr vienlaikus jārēķinās ar piena cenu tālāku kritumu, mazāku izslaukumu, kā arī produktu portfeļa pārskatīšanu.

KĀRTĒJĀ LIDMAŠINU ĶIBELE: Šorīt Dublinas lidostā divas "Ryanair” lidmašīnas saskrējušās uz skrejceļa, ziņo mirror.co.uk

VIENOJAS AR IGAUNIJU PAR KRIEVU KANĀLA IZVEIDOŠANU: VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) valde ar Igaunijas sabiedriskā medija EER valdi parakstījusi nodomu protokolu, kas Latvijas valdības pozitīva lēmuma gadījumā ļautu apvienot abu televīziju intelektuālos un materiālos resursus krievu valodas kanāla izveidē, informē LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.