Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Mainīsies ceļu uzturēšanas darbu specifika

© f64

VAS Latvijas Valsts ceļi informē, ka šorīt valsts teritorijas lielākajā daļā līst, Latgalē atsevišķos rajonos snieg. Gaisa temperatūra no +1ºC līdz +3ºC. Saskaņā ar metroloģisko prognozi dienā daudzviet gaidāms ilgstošs lietus, vietām arī slapjš sniegs.

31. martā beidzās autoceļu ziemas uzturēšanas sezona. Pārejot uz vasaras sezonu, būtiski mainās ceļu uzturēšanas darbu specifika. Vispirms uzmanība tiek pievērsta ceļu seguma bojājumu remontam un sakārtošanai, kā arī satiksmes organizācijas līdzekļu (ceļa zīmes un cits aprīkojums) atjaunošanai, lai veicinātu drošu un efektīvu satiksmi valsts autoceļu tīklā.

Grantētie ceļi tiks līdzināti un atjaunoti, līdzko tie būs apžuvuši, atsevišķos reģionos šie darbi jau veikti un VAS Latvijas autoceļu uzturētājs tos turpinās pēc lietavu perioda beigām. Iestājoties laikam, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra būs stabili virs +50C, tiks uzsākti asfalta segumu bojājumu remontdarbi jeb tā saucamais „bedrīšu remonts”, kas vienlaicīgi norisināsies visā valsts teritorijā.

Par satiksmes problēmām, tajā skaitā arī bedrēm, aicinām paziņot VAS Latvijas Valsts ceļi Satiksmes informācijas centram pa bezmaksas diennakts tālruni 80005555, vai izmantojot Twitter @LVceli. Šī informācija tiek nodota atbildīgajiem ceļu uzturēšanas dienestiem tālākai operatīvai rīcībai.