Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Šodien sakopjam Latviju - klāt Lielā Talkas diena

© F64

Šodien visa Latvija atkal tiek aicināta vienoties kopīgās vides sakopšanas un labiekārtošanas aktivitātēs. Klāt “Lielā talka”.

“Es vēlos, lai visi, visi vēlas to pašu, ko, aizsākot Lielās Talkas ideju, vēlējāmies mēs – padarīt Latviju par zaļāko valsti pasaulē. Man ir patiess lūgums tiem, kas turpina piemēslot mūsu valsti – lūdzu, vienreiz un par visām reizēm pārstājiet! Ja tas tā notiks, mūsu mērķis būs sasniegts ar uzviju,” aicina kustības “Lielā Talka” vadītāja Vita Jaunzeme.

Atkritumu vākšana un vides labiekārtošana Lielās Talkas dienā oficiāli notiks visā Latvijā līdz pulksten 15:00. Mājas lapā www.talkas.lv ir redzami visi punkti, kuros norisinās talkas un ir iespējams vākt atkritumus šī gada zilajos talkas maisos. Šogad oficiāli pieteiktas vairāk nekā 1700 talkas vietas, kas ir par aptuveni 260 vietām vairāk nekā pagājušajā gadā. 

Lielās Talkas tradīcija aizsākās ar talku 2008.gada 13.septembrī, kas bija kā iedzīvotāju dāvana valstij tās 90.dzimšanas dienā. Projekta mērķis ir līdz Latvijas simtgadei 2018.gadā to padarīt par tīrāko valsti pasaulē. Pērn Lielājā Talkā oficiāli pieteiktajās 1453 talkošanas vietās talkoja aptuveni 160 000 cilvēku, un tās laikā tika savāktas 1768 tonnas atkritumu. Tāpat šogad visi Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti vienoties atbalstā iniciatīvai "Zaļais referendums", kas šogad iezīmē jaunu pavērsienu "Lielās Talkas" attīstībā. Tā ietvaros ikviens, ieejot mājas lapas www.talkas.lv sadaļā "Zaļais referendums", var apliecināt savu gribu Latviju veidot kā "zaļu", veselīgu un ekoloģisku valsti.