Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Pedofilam piespriež deviņus gadus cietumā

© F64

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa piespriedusi deviņus gadus cietumā vīrietim par seksuāliem noziegumiem pret bērnu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

 

Ņemot vērā, ka lietas izskatīšana notikusi aiz slēgtām durvīm un motivēts spriedums vēl nav sagatavots, plašāku informāciju tiesā pagaidām atturējās sniegt.

Vīrietim sods piespriests pēc Krimināllikuma pantiem par seksuālu vardarbību, ja tas izdarīts pret nepilngadīgo un par pavešanu netiklībā.

Apsūdzība liecina, ka vīrietis apmierināja dzimumtieksmi pretdabiskā veidā, lietojot vardarbību un izmantojot personas bezpalīdzības stāvokli, kas izdarīts ar mazgadīgo, kā arī, būdams pilngadīga persona, izdarīja netiklas darbības ar mazgadīgo pret viņas gribu. Policija viņu aizturēja pagājušā gada septembrī.

Kā galīgais sods vīrietim tika noteikta brīvības atņemšanu uz deviņiem gadiem ar probācijas uzraudzību uz trīs gadiem.

Jau ziņots, ka kopš pagājušā gada pavasara policija izvērsusi plašus pasākumus, lai notvertu tā dēvēto Imantas pedofilu. Noziedznieka meklēšana pagaidām ir bez rezultātiem, taču policijai izdevies aizturēt vairākus citus vīriešus aizdomās par noziegumiem pret bērniem.