Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Rakstnieks: Politiķi ir gļēvi siles lopi

© Facebook

Pēdējās dienās instalācija ar krustā sisto Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam līdzīgo lelli Stūra mājas pagalmā izraisījusi sabiedrībā viedokļu vētru. Savas pārdomas Facebook kontā izteicis arī rakstnieks Otto Ozols. Šobrīd lelle jau ir aizvākta prom.

"Politiķi, kuri šodien ir par gļēvu aizstāvēt mākslas brīvību, rītdien nespēs aizstāvēt vārda brīvību, sapulču brīvību, ticības brīvību, preses brīvību. Valsts brīvību. Viņi nav tautas kalpi, viņi ir gļēvi siles lopi," uzskata O. Ozols. 

Ieraksts izpelnījies vairāk kā 100 "like", kā arī komentārus. Piemēram: 

Jolanta ŠtrausaViss it kā ir pareizi, izņemot vienu, proti, preses brīvību! Tā ir pārlieku brīva, tik brīva, ka visus sev apkārt padara par vēlmju un pārliecību vergiem. Tieši preses brīvība ir pārtapusi brīvības jēdzienu un uzkāpusi uz plašās visatļautībs platformas..

Jānis Stundiņš Jolanta, nav izņēmumu. Tiešām nav. Prese atbild pēc tiem pašiem likumiem, pēc kuriem visi. Un ja kādam(ai) tas šķiet pārlieku, tātad galvā sež "režīmists", cilvēks ar vēlmi pēc "stingras rokas", autoritārisnma, diktatūras... Un tā ir situācija tikai starp "jā" un "nē", izslēdzot "varbūt".

Uldis Kleins lelle jau no maija sākuma esot bijusi izlikta, tikai vēlāk, kad mediji sāka ziņot, ka tā līdzīga Putinam, pacēlās skandāls . Līdz ar to izstāde sasniedza savu mērķi, pats autors šodien izteicās, ka ir izdevies redzēt un novērtēt sabiedrības viedokli. Bet kā pirms Zandera TV raidījuma KTSA titros raktīts – paši lieli, zina ko dara :)

  • Jānis Stundiņš Protams, savā ziņā ši instalācija izrādījusies ļoti spēcīoga, ja reiz radījusi diskusijas par vērtībām, kuras tagad notiek... 
  • Inta Lase Tieši tā - tā krusts tur stāvēja jau no maija sākuma, bet ņemšanās sākās, kad Ušakovs Facebook par to “sašuta”, draugi uzķēra, mediji atreferēja agresīvākos no komentāriem un maisam gals vaļā :) interesanti, vai tie “sašutušie” paši kādreiz vispār līdz stūra mājai ir aizgājuši? :)
  • Inara Kurusko Un tomēr tas nav saprātigi.Mūsu gadijumā nevajadziga provokācija kā kaitināt traku suni.Vai tas šobrid vajadzigs? tā jau ir, maigi sakot, muļķība 
  • Otto Ozols Inta Lase - bet tas jau nemaina lietas būtību. Vairoties no brutāla spiediena, Latvijas varas iestādes ir sameklējušas ieganstus, lai izstādi novāktu. Šoreiz "taimkods" nāk no NĪA. Būtība jau nemainās.