Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

VADC lūdz atsaukties donorus

© F64

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) ļoti aicina atsaukties 0 rēzus negatīvo asins grupu donorus, jo asins krājumu daudzums ir ļoti samazinājies, informēja centra pārstāve Zane Mistre.

Tāpat ziedot aicināti arī donori ar A un B rēzus negatīvajām un A rēzus pozitīvajām asinīm.

Šodien asinis var nodot Kuldīgā, Pilsētas laukumā 4, līdz plkst.13.

Tāpat donori šodien tiek gaidīti specializētajā autobusā pie Dailes teātra līdz plkst.15.

Savukārt rīt ziedot gribētāji tiks gaidīti Limbažu kultūras namā no plkst.10 līdz 13, kā arī Varakļānu poliklīnikā no plkst.9 līdz 12. Tāpat asinis specializētajā centra autobusā no plkst.11 līdz 15 varēs nodot pie tirdzniecības centra "Elkor", Brīvības gatvē 201.

Trešdien, 27.maijā, centrs donorus gaidīs Rīgas Celtniecības koledžā, Gaiziņa ielā 3, no plkst.10 līdz 13. Tāpat asinis varēs nodot specializētajā autobusā, kurš atradīsies Brīvības pieminekļa laukumā. Šeit asinis būs iespējams ziedot no plkst.11 līdz 15.

Tāpat ceturtdien, 28.maijā, centrs donorus gaidīs Kandavas novada sociālās palīdzības centrā, Jelgavas ielā 4a, no plkst.10 līdz 13, kā arī Baltinavas novada domē, Kārsavas ielā 16, no plkst.9 līdz 12.

Ceturtdien asinis varēs ziedot arī pie Ķekavas pagasta veikala "Maxima", kur atradīsies specializētais autobuss. Šeit asinis varēs nodot no plkst.10 līdz 14.

Savukārt piektdien, 29.maijā, donori tiks gaidīti Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā no plkst.10 līdz 14.

Mistre arī informēja, ka no šī gada 1.jūlija VADC plāno uzsākt bezskaidras naudas norēķinus ar donoriem, kas nozīmē, ka kompensācija zaudētā asins un asins komponentu apjoma atjaunošanai tiks ieskaitīta donora bankas kontā. Centrs lūdz donorus laicīgi atvērt bankas kontu bezskaidras naudas saņemšanai.