Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas karavīri piedalīsies mācībās "Saber Strike 2015"

© F64

Valdība šodien atļāva Latvijas karavīriem piedalīties starptautiskajās militārajās mācībās "Saber Strike 2015".

Kā informēja Aizsardzības ministrijā, no 1.jūnija līdz 26.jūnijam Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā norisināsies militārās mācības "Saber Strike 2015". Šogad šīs mācības uzņemošā valsts ir Lietuva.

Šīs ir apvienotās sauszemes un gaisa spēku mācības, kurās piedalās bruņoto spēku vienības no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, ASV, Polijas, Lielbritānijas, Somijas, Dānijas, Vācijas, Francijas, Itālijas, Portugāles, Ungārijas, Slovākijas, Horvātijas, Kanādas un Norvēģijas.

Mācības ir nepieciešamas, lai pilnveidotu NATO valstu savstarpējo sadarbību, pilnveidotu bruņoto spēku vienību spējas konvencionālo operāciju veikšanā, kā arī pilnveidotu aizsardzības nozares, civilo valsts un pašvaldību institūciju sadarbību, realizējot atbilstošu sabiedroto militāro vienību uzņemšanu un izvietošanu valsts teritorijā.

Latvijā mācībās piedalīsies vairāk nekā 1000 ārvalstu militārpersonas.

Saskaņā ar likuma lēmumu par Nacionālo bruņoto spēku vienību piedalīšanos kopējās militārajās mācībās Latvijas Republikas teritorijā, ja mācībās piedalās vairāk par 500 ārvalstu militārpersonām, pieņem Ministru kabinets.