Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Paralimpiskā sporta diena kļūst populāra

Spēkus sēdvolejbolā izmēģināja Saeimas deputāti – Raimonds Bergmanis, Jānis Dombrava, Jānis Ruks un Aldis Adamovičs, spēlējot volejbolu sēdus, tāpat kā to dara paralimpiskie sportisti © Picasa

Vairāk nekā 400 cilvēku ar invaliditāti no visas Latvijas piedalījās Paralimpiskā sporta dienā Rīgā un sacentās desmit sporta veidos.

Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte sporta dienas piektajā gadadienā ir īpaši gandarīta par to, ka pasākums ir audzis ne tikai dalībnieku skaita, bet arī organizatoriskās kvalitātes ziņā. Latvijas Paralimpiskajai komitejai bija jāiegulda liels darbs, lai ne tikai sacensības notiktu, bet arī lai cilvēki ar invaliditāti par tām uzzinātu, pieteiktos un nokļūtu norises vietā. Paralimpiskā sporta diena ir ne tikai gada nozīmīgākais sporta pasākums cilvēkiem ar invaliditāti, bet daudziem arī vienīgā reize gadā, lai satiktos klātienē un kopā sportotu. Tas ir arī lielisks veids, kā par paralimpisko sportu pastāstīt sabiedrībai, tostarp politiķiem, no kuriem atkarīgi lēmumi par finansējuma piešķiršanu paralimpiskajam sportam Latvijā. Saeimas deputāti tika iesaistīti sēdvolejbola spēlē, lai pārliecinātu, ka tā nebūt nav vienkārša un viegla spēle. Daudzi ar interesi pamēģināja grūst lodi no Aigara Apiņa starta krēsla, lai pārliecinātos, kā sportists jūtas savā startā, un secināja, ka pašiem šādus panākumus sasniegt būtu grūti.

Liela atsaucība bija arī mehāniskajai airēšanai, un vairāk nekā 100 dalībnieku izmēģināja savus spēkus uz speciāla airēšanas trenažiera. Paralimpiskā sporta dienu organizēja Latvijas Paralimpiskā komiteja sadarbībā ar banku Citadele un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu.