Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Kuru kandidātu prezidenta amatā vēlas redzēt sabiedrība?

© F64

Lai gan šobrīd Latvijā tauta nav tā, kura ievēl valsts prezidentu, tas tomēr neliedz izteikt savu viedokli par to, kurš būtu piemērotākais šī amata kandidāts.

Kā zināms, tad šim amatam izvirzīti četri kandidāti - Mārtiņš Bondars no Latvijas Reģionu apvienības, ZZS izvirzītais šī brīža aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, Eiropas Tiesas tiesnesis Egils Levits,  un „Saskaņas” kandidāts, 12.Saeimas deputāts Sergejs Dolgopolovs.  

LTV prezidenta amata kandidātu debatēs „Kurš nākamais?” savu viedokli skatītāji izteica balsojot par kādu no izvirzītajiem kandidātiem. Kā liecina balsojuma rezultāti, tad 64, 63 % balsotāju par savas valsts prezidentu vēlētos redzēt Egilu Levitu. Viņam šajā balsojumā seko Mārtiņš Bondars un Raimonds Vējonis. Salīdzinot ar pārējiem, tikai 0.27% no balsotājiem šajā amatā vēlētos redzēt Sergejo Dolgopolovu.

Tikmēr savu viedokli var izteikt portālā manabalss.lv, kur ir iespēja ieteikt un nobalsot par sev tīkamāko prezidenta amata kandidātu. Šeit par stabilu balsojuma līderi kļuvis Mārtiņš Bondars. Aiz viņa balsojumā attiecīgi otro un trešo vietu ieņem bijusī valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Eiropas Tiesas tiesnesis Egils Levits.

 Atgādinām, ka prezidenta vēlēšanas notiks šī gada 3.jūnijā.