Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Miris ilggadējais Straupes Narkoloģiskās slimnīcas ārsts Edmunds Rudzītis

18.janvāra vakarā miris ilggadējs Straupes Narkoloģiskās slimnīcas ārsts un iepriekš arī slimnīcas vadītājs Edmunds Rudzītis, aģentūra LETA uzzināja slimnīcā.

Rudzītis dzimis 1942.gada 4.martā Cēsu rajona Straupes pagastā. 1971.gadā viņš beidzis Rīgas Medicīnas institūtu ar ārsta kvalifikāciju.

Darba gaitas Rudzītis sācis dzimtajā pusē, strādājot par ambulances ārstu Cēsu rajona Skujenē. 1974.gadā Rudzītis atgriezās Straupē un uzsāka darbu kā ārsts psihiatrs-narkologs.

1994.gadā viņš tika iecelts par Straupes Narkoloģiskās slimnīcas galveno ārstu, bet 1997.gadā kļuva par tās direktoru un vēlāk par valdes priekšsēdētāju. No 2008.gada viņš slimnīcā strādājis kā ārsts.

Rudzītis bijis viens no pirmajiem, kas Cēsu rajonā dibināja Latvijas Tautas frontes organizāciju, tāpat viņš līdzdarbojies pie Latvijas Nacionālās Neatkarības Kustības (LNNK) dibināšanas. Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas Rudzītis bijis Straupes pagasta un Cēsu rajona deputāts, no Tautas partijas saraksta kandidējis arī 9.Saeimas vēlēšanās.

2006.gadā ārsts apbalvots ar piemiņas zīmi "1991.gada barikāžu dalībnieks". 2009.gadā viņš apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeņa ceturto šķiru.

Kopš 1983.gada Rudzītis ir Latvijas Rakstnieku savienības biedrs. 2009.gadā atkārtoti izdots viņa eseju krājums "Straupes skiču burtnīcas".

Straupes Narkoloģiskajā slimnīcā ārsts nostrādājis vairāk nekā 34 gadus. Daudzi tūkstoši pacientu un viņu tuvinieki ir pateicīgi par darbu, ko viņš ieguldījis, lai cilvēkus atgrieztu dzīvē un palīdzētu atbrīvoties no alkohola atkarības.

Slimnīcas darbiniekiem Rudzītis paliek atmiņā kā autoritāte un erudīts cilvēks ar plašām zināšanām dažādās jomās. Ārsts bijis labs kolēģis un vienkāršs savā būtībā.

Rudzīti pēdējā gaitā izvadīs piektdien, 22.janvārī, plkst.12 no Straupes Pārupes kapiem.