Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Beļģijas uzņēmums nopērk Dobeles būvķīmijas ražotāju "Tenachem"

© Scanpix

Beļģijas hermētiķu, poliuretāna putu un līmju ražotājs "Soudal" pilnībā iegādājies Dobeles būvķīmijas izstrādājumu ražotāju SIA "Tenachem", liecina informācija "Soudal" mājaslapā.

 

Ar šo pirkumu "Soudal" grupas produktu portfelim ir pievienoti jauni produkti un jaunas tehnoloģijas, teikts "Soudal" mājaslapā. "Tenachem" patlaban ir 73 darbinieki un uzņēmums pašlaik eksportē 95% produkcijas uz aptuveni 40 valstīm visā pasaulē.

Darījuma summu "Soudal" neatklāj.

"Soudal" norāda, ka "Tenachem" tika izveidota pirms 20 gadiem un kopš tā laika ir kļuvusi par vienu no vadošajiem stikla rūpniecības hermētiķu ražotājiem Austrumeiropā. "Tenachem" piegādā savu produkciju vairākiem lieliem, starptautiskiem stikla pārstrādes uzņēmumiem.

"Soudal" norāda, ka arī turpmāk "Tenachem" turpinās darboties ar tās pašreizējo nosaukumu kā viens no "Soudal" grupas meitasuzņēmumiem. Esošā "Tenachem" vadības komanda paliks pie uzņēmuma vadības stūres.

Pārņemšana neietekmēs nodarbinātību ne "Tenachem", ne arī kādā no "Soudal" grupas citām ražotnēm.

"Soudal" norāda, ka šī iegāde nozīmē turpmāku paplašināšanos tajā tirgus segmentā, kurā grupas aktivitātes līdz šim bija ierobežotas. "Tenachem" būs nozīmīgs zināšanu un ražošanas centrs, kas "Soudal" grupai tuvākajos gados ļaus augt šajā būvniecības nozares segmentā.

Ar šo ieguldījumu "Soudal" ir palielinājusi savas iespējas tehniskajā hermētiķu tirgū, ļaujot piedāvāt plašāku produktu klāstu saviem klientiem. Ar 44 filiālēm un produkcijas pārdošanu 120 valstīs visā pasaulē, "Soudal" piedāvās lielisku iespēju arī "Tenachem" produktiem.

Savā 2014.gada pārskatā "Soudal" nesen paziņoja par ieņēmumu pieaugumu par 15,4% līdz 565 miljoniem eiro. Pieskaitot "Tenachem" ražotni, "Soudal" tagad ir 14 rūpnīcas visā pasaulē ar aptuveni 2300 darbiniekiem.

Būvķīmijas ražotājs "Tenachem", tāpat kā siltumizolācijas materiālu ražotājs SIA "Tenapors", tika izveidots, atdalot uzņēmumu no SIA "Tenax". "Tenax" līdz šim bija "Tenachem" un "Tenapors" vienīgais īpašnieks.

"Tenachem" apgrozījums 2013.gadā bija 19,15 miljoni eiro un uzņēmums guva 1,064 miljonu eiro peļņu.

No 2008.gada 1.janvāra veiktas izmaiņas "Tenax" struktūrā. Lai pilnveidotu uzņēmuma sadarbību ar klientiem un piegādātājiem, kā arī paaugstinātu kompānijas darbības efektivitāti, "Tenax" nodalījis divus darbības virzienus, ko pārstāv SIA "Tenachem" un SIA "Tenapors".

Kā ziņots, "Tenax" reģistrēta 1991.gada 5.martā, veicot kooperatīva "IMK" ("Izolācijas materiālu kooperatīvs") pārreģistrāciju. "IMK" savu darbību sāka 1989.gada augustā uz ķīmiskās rūpnīcas "Spodrība" eksperimentālā ceha bāzes un sākotnēji pēc pasūtījuma veica siltumizolācijas darbus ar putupoliuretāniem.

"Tenax" vienīgais īpašnieks ir Nikolajs Kurma, liecina "Firmas.lv" informācija.

Patlaban uzņēmums ir viens no lielākajiem būvķīmijas, sendvičtipa paneļu ražotājiem, kā arī lielākais siltumizolācijas materiālu ražotājs Baltijas valstīs.