Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Jaunākā informācija par situāciju uz ceļiem

© f64

Šonedēļ atsākti pagājušā gadā uzsāktie tilta pār Rīgas HES Rīgas apvedceļa posmā Salaspils – Babīte remontdarbi. Tiks veikta asfalta virskārtas frēzēšana un ieklāšana, kā arī atjaunota tilta šuvju hermetizācija. Autovadītājiem jārēķinās, ka vismaz trīs nedēļas objektā varētu būt dažādi satiksmes ierobežojumi.

Autovadītāju ievērībai – satiksmes ierobežojumi uz valsts autoceļiem

Uz daudziem ceļiem tiek veikta asfalta seguma virsmas atjaunošana, apstrādājot to ar bitumena emulsiju un granīta šķembām un ar veltni pieblīvējot, lai novērstu bedru veidošanos asfaltā.

Lai veidotos kvalitatīvs pārklājums, uz ceļa jāuzber vairāk šķembas nekā nepieciešams vienai kārtai. Vēlāk liekās šķembas novāc ar ceļa slaukāmo mašīnu. Lai no ātras braukšanas akmentiņi no pārklājuma neatlēktu un nebojātu automašīnas, šajā periodā tiek ieviesti ātruma ierobežojumi.

Aicinām autovadītājus ievērot šos ātruma ierobežojumus, lai nepielipušās un nenoslaucītās šķembas neizsistu pretim braucošās vai pašu automašīnu stiklu. Ātruma ierobežojumus atceļ tikai pēc ceļa noslaucīšanas.

Ņemot vērā to, ka nedēļas nogalē tiek prognozēta augsta gaisa temperatūra, atsevišķās vietās uz melnā seguma valsts autoceļiem var veidoties svīduma vietas un ceļš var slīdēt.

Lai uzlaboto transporta riteņu un asfaltu seguma virsmas saķeri, kā arī satiksmes drošību, VAS Latvijas autoceļu uzturētājs apstrādā šādas vietas ar smilti vai sīkām šķembām. Aicinām autovadītājus informēt par svīduma vietām uz valsts autoceļiem, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

Valsts autoceļu tīklā turpinās arī citi būvdarbi, tāpēc aicinām autovadītājus rēķināties ar to, ka ceļā var būt, jāpavada ilgāks laiks, nekā ierasts.

Autovadītājiem, kuri plāno braukt uz Tallinu vai no tās joprojām jārēķinās ar papildu laiku ceļā.

Turpinās remontdarbi arī Tallinas šosejas (A1) posmā no Vidzemes šosejas līdz Ādažiem. Šobrīd darbi notiek uz ceļa nomalēm un brīžos, kad darbi norisinās uz ceļa braucamās daļas, satiksmi regulē ar luksoforiem vai satiksmes regulētājiem.

Notiek darbi arī šī ceļa posmā no Svētciema līdz Salacgrīvai, un no Salacgrīvas līdz Igaunijas robežai, kur satiksmi regulē luksofori.

Turpinās darbi Vidzemes šosejas (A2) posma kas iet cauri Siguldai un sākot ar piektdienu satiksme tur iespējams tiks organizēta pa vienu joslu ar regulētājiem.

Uz šīs šosejas turpinās būvdarbi arī 10 kilometrus garā posmā no pagrieziena uz Langstiņiem līdz Garkalnei un satiksme notiek abos virzienos bez luksoforiem un 6 kilometrus garā posmā no Ieriķiem līdz Drabešiem.

Bauskas šosejas (A7) posmā no tilta pār Ķekaviņu līdz Iecavai asfaltēšana ir pabeigta. Atsevišķi darbi vēl norisinās uz nomalēm un nobrauktuvēm. No šodienas satiksme notiek abos virzienos, spēkā vien ātruma ierobežojumi.

Vidzemē ievērojami satiksmes ierobežojumi ieviesti Vecpiebalgas novadā uz ceļa Cēsis–Vecpiebalga–Madona (P30), kur satiksmi regulē septiņi luksofori. Lai šķērsotu būvdarbu zonu, ceļā jārēķinās ar papildu stundu.

Kurzemē lielākie ierobežojumi ir uz Liepājas šosejas (A9). Lai šķērsotu pašreiz aktīvās piecas būvdarbu zonas, ir nepieciešama papildu stunda. Būvdarbi tiek izvērsti arī uz autoceļa Liepāja–Lietuvas robeža (A11) 24 kilometru garā posmā no Nīcas līdz Rucavai. Arī šeit satiksmi regulē ar luksoforiem četros posmos.

Būvdarbi turpinās arī Latgalē − Rēzeknes, Krāslavas un Daugavpils apkārtnē − kopumā sešos objektos uz valsts galvenajiem ceļiem. Rēzeknes apkārtnē no pilsētas robežas līdz apvedceļa aplim jārēķinās ar papildu 10 minūtēm, no Viļāniem līdz Rēzeknei remonta posmu var šķērsot 20 minūtēs, bet Ludzas virzienā − posmā no Greiškāniem līdz dzelzceļa pārbrauktuvei jārēķinās ar papildu 20 minūtēm.

Savukārt uz autoceļa Rēzekne–Daugavpils (A13) darbi noris posmā no Špoģiem līdz Daugavpilij, tur satiksme tiek regulēta ar desmit luksoforiem un ceļā jāpavada aptuveni par vienu stundu vairāk. Uz šī paša ceļa Lietuvas pierobežā notiek Lauceses tilta rekonstrukcija, kur satiksme tiek regulēta ar luksoforu.

Aktuālā informācija par satiksmi valsts autoceļu tīklā un uzziņas ir pieejamas pa diennakts bezmaksas tālruni 80005555, www.lvceli.lv, kā arī aplikācijā Waze.