Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Jūrmalciena pludmalē izskalots otrs noslīkušais zvejnieks

© F64

Kā ziņo portāls liepajniekiem.lv, šodien jūra atdevusi otru no Jūrmalciemā pazudušajiem zvejniekiem – viņa mirstīgās atliekas atrastas izskalotas krastā netālu no laivas.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse portālam apstiprināja, ka šorīt pirms pulksten 10 Jūrmalciema pludmalē atrasts noslīcis cilvēks. Atrastais bojā gājušais ir otrs no pavasarī noslīkušajiem diviem zvejniekiem – mirstīgās atliekas atpazinuši pazudušā vīrieša tuvinieki.

Jau ziņojām, ka 20.martā no rīta Baltijas jūrā Jūrmalciema pludmalē Nīcas novadā divi vīrieši ar alumīnija laivu bija devušies zvejot un laiva 700 metrus no krasta ir apgāzusies un pazudusi no redzesloka.

MRCC Rīga nekavējoties uz notikuma vietu nosūtīja glābšanas kuģi KA-14 “Astra”, kura apkalpe, ievērojot dreifēšanas trajektoriju, veica meklēšanas rajona pārbaudi.

Ugunsdzēsēji gan pārmeklēja krastu, gan arī kopā ar Jūras spēku Krasta apsardzes dienestu patrulēja jūrā, meklējot pazudušos cilvēkus. Diemžēl nevienu no abiem jūrā pazudušajiem vīriešiem atrast neizdevās. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta glābēji krastā vien atrada izskalotus airus un zābaku.

Pazudušo tuviniekiem, piesaistot meklētājus un ūdenslīdējus, nākamajās dienās izdevās atrast arī nogrimušo laivu.  

Tāpat jau ziņots, ka 10.aprīlī jūra atdeva vienu no Jūrmalciemā pazudušajiem zvejniekiem. 10.aprīlī pulksten 6.40 Nīcas novada Jūrmalciemā pludmalē aptuveni 3,5 km no Jūrmalciema laivu piestātnes uz Liepājas pusi tika atrastas izskalotas 1980.gadā dzimuša vīrieša mirstīgās atliekas bez ārēji redzamiem miesas bojājumiem. Policijas informācija vēstīja, ka atrastais bija vīrietis, kurš  20.marta rītā devās jūrā zvejot, kad aptuveni 0,5 km no krasta apgāzās laiva.