Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64

Dienas svarīgāko norišu apskats

TURPINĀS SARUNAS TEHERĀNAS JAUTĀJUMĀ: Irāna un sešas pasaules lielvaras paredzētajā termiņā nespēs panākt vienošanos par Teherānas kodolprogrammas ierobežošanu un atvēlēs sarunām vēl vairākas dienas, otrdien paziņojusi Eiropas Savienības (ES) augstākā pārstāve ārlietās un drošības jautājumos Federika Mogerīni.

ZĪDAINĪTS SILĪTĒ: Vidzemes slimnīcas teritorijā esošajā glābējsilītē tika ielikts pirmais bērns – puisītis. Mazuļa svars ir 3,5 kg, bet garums 56 cm. Pēc pirmreizējās apskates atzīts, ka bērns ir praktiski vesels. Kopā ar mazuli atstātas drēbītes, kā arī informācija, ka viņš dzimis 2.jūlijā. Par notikušo informētas visas atbildīgās institūcijas.

ATROD PAZUDUŠO: Atrasts bezvēsts pazudušais Aleksandrs Svetlakovs, informēja Valsts policijā (VP). Meklētais 1944.gadā dzimušais vīrietis pēdējo reizi bija redzēts šī gada 5.jūlijā Rīgā, Latvijas Brīvdabas muzejā.

GATAVOJAMIES JAUNAM PREZIDENTAM: Šodien Valsts prezidents Andris Bērziņš aizvadīja pēdējo dienu augstajā amatā. Jau ziņots, ka rīt 8.jūlijā Saeima plkst.9 pulcēsies uz ārkārtas sēdi, kurā, stājoties Valsts prezidenta amatā, svinīgo solījumu nodos jaunievēlētais prezidents Raimonds Vējonis. Aizvadot pēdējo dienu augstajā amatā, Valsts prezidents Andris Bērziņš savam sekotājam novēlējis neaizmirst, ka viss reiz sākas un arī beidzas, un no paša ir atkarīgs, kāda sajūta ir beigās.

SKONTO BŪVE IESŪDZ VVD: Ņemot vērā to, ka Valsts vides dienests (VVD) apzināti pārkāpis līguma nosacījumus un nepamatoti atteicies noteiktajā termiņā veikt apmaksu par martā veiktajiem darbiem Inčukalna sērskābā gudrona dīķu projektā, 6.jūlijā SIA "Skonto būve" iesniegusi prasības pieteikumu tiesā pret VVD, aģentūru LETA informēja "Skonto būves" sabiedrisko attiecību pārstāve Ilga Sokolova.