Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Brīvdienās atrasti divi noslīkuši cilvēki

© F64

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 25.jūlija plkst. 6.30 līdz 27.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 104 izsaukumus - 44 uz ugunsgrēku dzēšanu un 39 uz glābšanas darbu veikšanu, savukārt 19 no izsaukumiem bija maldinājumi, informē VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Viktorija Gribuste.

Brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, siens, sausā zāle, elektrības vadi, koks, elektrolīnijas sadales automāts, siltumizolācija, kūdra, elektrības skaitītājs, mēbeles, ēkas starpsiena, vieglā automašīna, pirts, divas dārza mājas, neapsaimniekota ēka, šķūnis un četros gadījumos arī bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Platības ziņā lieli ugunsgrēki tika dzēsti gan sestdien, gan svētdien. Sestdien plkst. 12.17 VUGD saņēma izsaukumu uz Vaivariņu ielu Salaspilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies kādā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ar atklātu liesmu dega 1,5 stāvu mājas jumts 90m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 14.22.

Naktī plkst. 1.41 tika saņemts izsaukums uz Olaines novada Olaines pagastu, kur dega dzīvojamās māja. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka 150m2 platībā deg vienstāvu dzīvojamā māja un tai bija iebrucis jumts. Plkst. 5.37 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 2.33 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Krustpils novada Vīpes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies kūtī. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka pilnā platībā deg vienstāvu akmens mūra kūts ēka un tajā esošie siena ruļļi. Kopējā degšanas platība bija 70m2 un ugunsgrēkā sadega divas cūkas. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 7.22.

Svētdien plkst. 16.05 VUGD saņēma izsaukumu uz Pāvilostas novada Vērgales pagastu, kur dega neapsaimniekota 1,5 stāvu ēka. Ierodoties notikuma vietā, ar atklātu liesmu dega ēkas jumts 100m2 platībā. Plkst. 19.59 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji arī palīdzēja nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem un dzīvniekiem. Sestdien plkst. 12.09 VUGD saņēma izsaukumu uz Alojas novada Staiceles pagastu, kur kāds laivotājs bija devies laivot pa Salacas upi un kopš piektdienas bija pazudis. Ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja upi ap vietu, kur laivotājs bija redzēts pēdējo reizi. Meklēšanas darbu laikā, ugunsdzēsēji glābēji saņēma informāciju, ka laivotājs paša spēkiem bija ticis krastā un ir atradies. Bet brīvdienās atpūta pie ūdens traģiski beidzās diviem cilvēkiem - sestdien Dobeles novada Auru pagastā tika atrasts noslīcis aptuveni 60 gadus vecs vīrietis, savukārt svētdien Saulkrastu novada Saulkrastu pagastā no jūras tika izcelts aptuveni 50-60 gadus vecs noslīcis vīrietis.

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja 23 gadus vecam vīrietim, kuram Daugavpils novada Ambeļu pagastā traktora siena presē bija iespiesta roka. Sazāģējot siena presi vīrieša roka tika atbrīvota un viņš nodots neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem. Savukārt sestdienas vakarā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Carnikavas novada Kalngali, kur kādam četrus gadus vecam bērnam roka bija iesprūdusi žoga caurulē. Ugunsdzēsēji glābēji ar glicerīna palīdzību bērna roku atbrīvoja.

Svētdien divas sievietes bija apmaldījušās mežā un purvā - Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā sieviete apmaldījās mežā un glābēji, izmantojot skaņas signālu un uzturot sarunu pa mobilo telefonu, izveda sievieti no meža, savukārt Amatas novada Nītaures pagastā sieviete apmaldījās purvā, bet iznāca no purva pirms VUGD ierašanās.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji sniedza palīdzību arī nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem - Babītes novada Babītes pagastā piemājas dīķī notverts ūdrs, kas apdraudēja cilvēkus un mājas dzīvniekus. Ugunsdzēsēji glābēji ūdri palaists brīvībā Babītes upes ietekā. Brocēnu novada Cieceres pagastā kaķis tika atbrīvots no automašīnas motortelpas, Rēzeknē un Rīgā atbrīvoti putni, kas bija iesprūduši ēku ventilācija šahtā, savukārt Rīgā izcelts pagrabā iekritis kaķis un atbrīvots aiz vannas iestrēdzis kaķis.