Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Pārtraukta uz sēkļa uzskrējušās jahtas glābšanas operācija

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs vakar nolēmis pārtraukt Baltijas jūrā uz sēkļa uzskrējušās jahtas glābšanas operāciju, informēja Krasta apsardzes dienests.

Šobrīd jahtas locekļiem briesmas nedraud un jahta nerada vides piesārņojumu, līdz ar to īpašniekam pašam jāuzņemas tālākā atbildība par peldlīdzekļa pārvietošanu. Apkalpes locekļi ir Krievijas pilsoņi, norāda dienests.

Jau ziņots, ka pirmdienas rītā Jūras spēku flotile netālu no Ovišu bākas sāka glābt uz sēkļa uzskrējušu jahtu. Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs pirmdienas rītā saņēma informāciju, ka netālu no Ovišu bākas Latvijas jahtai "Victoria", uz kuras atrodas divi cilvēki, ir norauts enkurs un tā ir uzskrējusi uz sēkļa.

Centrs nekavējoties norīkoja Krasta apsardzes dienesta dežūrkuģi un mobilo glābšanas moduli ar laivu doties uz notikuma vietu un sākt glābšanas darbus.

Apkalpes locekļi nebija cietuši un viņiem briesmas nedraudēja. Glābšanas operāciju apgrūtināja vairāk nekā divus metrus augsti viļņi.