Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

"Ķekavas" īpašnieki plāno atlaist 124 "Lielzeltiņu" darbiniekus

© F64

Lai samazinātu izmaksas saistībā ar novecojušo putnu kautuvi Bauskā, tā vietā palielinot kautuves jaudu Ķekavā, augustā tiks veikta abu uzņēmumu reorganizācija, vienlaikus no darba atlaižot 124 Bauskas kautuves darbiniekus, aģentūru LETA informēja SIA "Lielzeltiņi" un AS "Putnu fabrika Ķekava" ("Ķekava") valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers.

"Bauskas kautuves jauda ir 2000 putnu stundā, bet Ķekavā šis rādītājs ir 6000 putnu, turklāt plānots to palielināt līdz 7000. Turklāt Bauskas kautuve ir fiziski novecojusi, iekārtas vairs neļauj saglabāt tikpat labu temperatūras režīmu, kā tas ir nesen atjaunotajā Ķekavas kautuvē. Līdz ar to reorganizācija ir uzņēmuma īpašnieku lēmums, kas ir pilnībā loģisks no rentabilitātes viedokļa. "Lielzeltiņos" joprojām audzēsim cāļus un ražosim putnu barību," sacīja Vilcmeiers.

Vienlaikus viņš atzina, ka Bauskā no 400 pašreizējiem kautuves darbiniekiem tiks atlaisti 124 cilvēki, savukārt tikpat liels darbinieku skaits tiek meklēts "Ķekavā".

"Visiem darbiniekiem tika piedāvāta iespēja pāriet darbā uz Ķekavu un saņemt līdzšinējo algu, bet ne visi piekrituši dažādu subjektīvu iemeslu dēļ. Protams, ka visiem šiem darbiniekiem tiks izmaksātas attiecīgas kompensācijas. Tikmēr esam izsludinājuši vakances vairāk nekā 100 kvalificētiem strādniekiem "Ķekavā", jo tur ievērojami paplašināsies ražošana," norādīja uzņēmumu vadītājs.

Tāpat viņš sacīja, ka šogad "Ķekavas" īpašnieki plāno turpināt investēt uzņēmumā, realizējot vairāku miljonu eiro projektus.

"Augustā startēsim Lauku atbalsta dienesta projektos saistībā ar uzņēmuma modernizāciju. Savukārt Ekonomikas ministrijā esam iesnieguši pieteikumu par uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi, jo kopējās investīcijas pārsniedz 10 miljonus eiro, attiecīgi paredzot minētos atvieglojumus," sacīja Vilcmeiers.

Kā ziņots, "Ķekava" pagājušā gada pirmajā pusgadā strādājusi ar 20,71 miljona eiro apgrozījumu un 1,68 miljonu eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. 2013.gadā "Ķekavas" apgrozījums audzis par 15% - no 32 924 023 eiro 2012.gadā līdz 37 808 197 eiro pērn. Savukārt peļņa 2013.gadā sasniegusi visu laiku augstāko rādītāju - 5 216 560 eiro salīdzinājumā ar 717 196 eiro zaudējumiem iepriekšējā gadā.

"Ķekavas" akciju kontrolpakete pilnībā pieder Lietuvas holdingam "Linas Agro Group", kas 2013.gada vasarā parakstījis vienošanos ar privātpersonām un juridiskām personām par 87% "Ķekavas", 100% SIA "Broileks", 100% SIA "Cerova" un 100% SIA "Lielzeltiņi" akciju un daļu iegādi.

"Linas Agro Group" uzņēmumu akciju un daļu iegādei iztērēja ap 12,5 miljoniem eiro, prognozējot, ka iegādājamo uzņēmumu apgrozījums nākotnē sasniegs aptuveni 70 miljonus eiro gadā.

Holdingkompānijā "Linas Agro Group" iekļauti 28 Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un Dānijas uzņēmumi. Kopš 2010.gada kompānija iekļauta NASDAQ OMX Viļņas biržā.