Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Daudziem bērniem Latvijā nepieciešama rehabilitācija

© F64

Rehabilitācija dažādu vajadzību dēļ būtu nepieciešama katram piektajam bērnam Latvijā, aplēsusi Bērnu klīniskā universitātes slimnīca.

Kā informēja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa, rehabilitācija ir ļoti svarīga ārstniecības procesa sastāvdaļa, bez kuras dažkārt nav iespējams pacientam nodrošināt dzīves kvalitāti. Īpaši svarīgi tas ir bērniem, kuriem pēc traumām vai smagas slimības nepieciešamas labas turpmākās attīstības un dzīves iespējas.

Lai nodrošinātu labāku un bērniem atbilstošāku rehabilitācijas vidi un aprīkojumu, Bērnu slimnīcas fonds no 3.augusta sāks labdarības akciju.

Rehabilitācija ir arī viens no pieprasītākajiem pakalpojumiem Bērnu slimnīcā, norāda Dambiņa, tāpēc nākamajā nedēļā, 4.augustā, plkst.11 Bērnu slimnīcas novietnē Torņkalnā, Saulaino dienu bibliotēkā, notiks bērnu rehabilitācijai veltīta preses konference. Preses konferences laikā tiks sniegta informācija par bērnu rehabilitācijas aktualitātēm, kā arī šobrīd pieejamiem pakalpojumiem un nākotnes plāniem. Tāpat būs iespēja saņemt atbildes uz visiem ar nozari saistītiem jautājumiem, piemēram, par valsts apmaksātiem pakalpojumiem rehabilitācijas nozarē, pieprasījumu pēc tiem un tamlīdzīgi.

Pasākumā piedalīsies Dambiņa, Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anda Čakša, Rehabilitācijas klīnikas vadītāja Anita Vētra, kā arī slimnīcas rehabilitācijas nozares speciālisti.

Dambiņa arī informēja, ka Bērnu slimnīcā rehabilitācijas pakalpojumi bērniem tiek sniegti stacionārā, dienas stacionārā un ambulatori. 2014.gadā rehabilitācijas programmā stacionārā ārstējās 413 bērni, dienas stacionārā - 745 bērni, savukārt 18 377 bērniem tika nodrošināti ambulatori rehabilitācijas pakalpojumi.