Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Dagilis amatu saglabā; izvērtēs Grēviņa kompetenci

© F64

Latvijas Radio valde nolēmusi pieprasīt "Latvijas Radio 5 - Pieci.lv" ("Pieci.lv") programmas direktoram Kārlim Dagilim, kurš uz laiku bija atstādināts no amata, tālākas attīstības stratēģiju, vadības kapacitātes un satura kvalitātes kontroles paaugstināšanas plānu, informēja Latvijas Radio Sabiedrisko attiecību daļas pārstāve Liene Vimba.

Šodien valdes sēdē pabeigta Dagiļa un "Pieci.lv" galvenās satura redaktores Annas Platpīres darbības un profesionālo kompetenču izvērtēšana. Līdz ar izvērtējuma pabeigšanu, zaudējis spēku iepriekš pieņemtais lēmums par Dagiļa atstādināšanu no amata pienākumu veikšanas uz izvērtēšanas laiku.

Vienlaikus valde arī nolēma, ka tiks izvērtēta "Pieci.lv" galvenā mūzikas redaktora Toma Grēviņa darbība un profesionālā kompetence. Tas tikšot darīts, kad Grēviņš atgriezīsies "pēc attaisnotas prombūtnes", informēja Vimba.

Kā ziņots, Dagilis no programmas direktora pienākumu pildīšanas tika atstādināts jūlija vidū.

Jautājums par "Pieci.lv" darbību aktualizējās saistībā ar vairākām AS "SuperFM" valdes priekšsēdētāja Uģa Poļa sūdzībām par necenzētas leksikas lietojumu "Pieci.lv" raidījumos un atskaņotajās dziesmās. Paskaidrojumus par radio darbību pieprasījusi arī Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija.