Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

KALVĪTIS - IESPĒJAMAIS VADĪTĀJS: Bijušais premjerministrs Aigars Kalvītis ir viens no pieciem līdz sešiem kandidātiem uz AS "Latvijas Gāze" valdes priekšsēdētāja amatu, apstiprināja "Latvijas Gāzes" akcionāra SIA "Itera Latvija" valdes priekšsēdētājs Juris Savickis. Pēc viņa teiktā, ar visiem pretendentiem "Latvijas Gāzes" vadība šīs nedēļas laikā veiks pārrunas.

BRĪDINA IMIGRANTUS: Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons brīdinājis nelegālos imigrantus, kuri joprojām cenšas iekļūt Lamanša tunelī un nokļūt Lielbritānijā.Kamerons norādījis, ka Lielbritānija nekļūs par imigrantu "drošo patvērumu," vēsta raidsabiedrība BBC. Viņš norādīja, ka šie cilvēki tiks deportēti atpakaļ uz valstīm, no kurām tie nāk. 

IKP PIEAUGUMS: Šā gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar 2014.gada attiecīgo periodu, iekšzemes kopprodukts (IKP) pēc sezonāli izlīdzinātajiem datiem ir pieaudzis par 2,6%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) ātrais novērtējums.IKP pieaugumu sekmēja kāpums ražošanas nozarēs par 2% un pakalpojumu nozarēs (bez tirdzniecības) par 3%. Tirdzniecībā radītā pievienotā vērtība palielinājusies par 4%.

RĪGA BEZ BĒGĻIEM: Pašlaik Rīgas domei "nav nekādu iespēju" piedāvāt telpas Rīgā, kur izmitināt bēgļus no ārzemēm, sociālajos tīklos izteicies Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).Komentējot izskanējušo informāciju, ka Rīgas pašvaldība kā vienu no iespējamiem variantiem bēgļu izmitināšanai Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (PMLP) piedāvās bijušo skolas ēku Skuju ielā, Ušakovs apgalvoja, ka šī ēka tuvākajos gados tiks izmantota kā bāze, kurā glabāt VEF Kultūras pils īpašumu remonta laikā. Pēcāk ēku esot plānots izmantot sociālo funkciju nodrošināšanai rīdziniekiem.

MILITĀRU APDRAUDĒJUMU NAV: Pašlaik Latvijai nav tiešu militāru apdraudējumu, uzskata nākamais Latvijas vēstnieks NATO Indulis Bērziņš.  "Tajā pašā laikā Krievijas agresīvā politika Ukrainā un Gruzijā liek mums satraukties par iespējamajiem scenārijiem nākotnē," sacīja diplomāts un piebilda, ka NATO dalībvalstīm nepieciešams ievērot NATO 3.paragrāfu, kas nosaka, ka katra valsts individuāli rūpējas par savu aizsardzību.