Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

No rītdienas alkohols kļūs dārgāks

© F64

Sākot ar rītdienu, 1.augustu, akcīzes nodoklis alum pieaugs no 3,1 eiro par 100 litriem līdz 3,8 eiro, starpproduktiem ar spirta saturu līdz 15% - no 64,03 eiro līdz 70 eiro, bet starpproduktiem ar lielāku spirta saturu - no 99,6 eiro līdz 110 eiro. Savukārt akcīzes nodoklis spirtam un pārējiem alkoholiskajiem dzērieniem palielināts no 1337,5 eiro par 100 litriem līdz 1360 eiro.

Šis fakts arī Twitter lietotāju vidū ir pamanīts. 

Savukārt veikalnieki informē, ka pāris nedēļu laikā pirms akcīzes nodokļa palielināšanās, piemēram, "Maxima Latvija" veikalos par 6% pieaudzis alkohola pārdošanas apjoms, 

""Maxima Latvija" veikalos pēdējo divu augusta nedēļu laikā aptuveni par 6% ir pieaudzis alkohola pārdošanas apjoms, salīdzinot ar iepriekšējām divām jūlija nedēļām. Savukārt, ja salīdzina šo periodu ar tādu pašu laika posmu pērn, alkohola pārdošanas apjomi pieauguši par aptuveni 8%," aģentūrai LETA sacīja SIA "Maxima Latvija" korporatīvo attiecību vadītājs Ivars Svilāns.

Vislielākais pieprasījums šajā laika posmā bija pēc degvīna, dažādiem alkoholiskajiem kokteiļiem un dzirkstošajiem vīniem. Savukārt samazinājās pieprasījums pēc sidriem.

"Tas varētu būt skaidrojams arī ar to, ka no 1.augusta mainās akcīzes nodokļa likme," sacīja Svilāns.