Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ēkai Saeimas darbam prasīs papildu līdzekļus

© Scanpix

Saeimas darbam nepieciešamās ēkas Jēkaba ielā 6/8 rekonstrukcijas un renovācijas darbi prasīs papildu līdzekļus, ņemot vērā, ka būvniecības laikā atklājušās vairākas problēmas ar ēkas konstrukcijām, informēja Saeimas Preses dienestā.

Projektētājs SIA "Arhis arhitekti" ir norādījis, ka būvniecības laikā atklājušās vairākas problēmas ar ēkas konstrukcijām un to novēršana prasīs papildu līdzekļus. Arhitekti konstatējuši, ka nepieciešams pastiprināt nesošās pārseguma sijas virs trešā stāva, kā arī pārseguma konstrukcijas starp otro un trešo stāvu. Tāpat atklājies, ka nepieciešams konstruktīvi pastiprināt ārsienu, kas vērsta uz Mazo Trokšņu ielu, kā arī uzlabot cokolstāva velvju pārsegumu.

Projektēšanas laikā nebija iespējams veikt padziļinātu izpēti, atsedzot konstrukcijas, jo ēkā vēl strādāja Latvijas Nacionālās bibliotēkas Letonikas nodaļa.

Patlaban vienošanās par papildu darbu veikšanu nav vēl noslēgta, kā arī līguma summa nav pieaugusi. Būvniecības darbu izmaksas saskaņā ar līgumu pašlaik sasniedz 3,88 miljonus eiro.

Nama rekonstrukcijas un renovācijas darbus plānots noslēgt 2016.gada pirmajā ceturksnī, bet nodot ēku ekspluatācijā - 2016.gada pirmajā pusē.

Ēkas rekonstrukciju bija plānots sākt savlaicīgi, lai jaunās telpas varētu izmantot Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sanāksmju rīkošanai. Darbus objektīvu iemeslu dēļ nevarēja sākt, jo būtiski aizkavējās šajā namā iepriekš izvietotās bibliotēkas Letonikas nodaļas pārcelšanās uz jaunajām telpām. Bibliotēka Jēkaba ielas telpas atbrīvoja tikai 2014.gada jūlijā, norāda Preses dienestā.