Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Meteorologi priecē ar laika prognozi pirmdienai

© F64

Nākamā nedēļa iesāksies jau ar siltāku gaisa temperatūru, informē informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Naktī dažviet gaidāms lietus, gaisa temperatūra pieturēsies +10...+15 grādu robežās. Lietus gaidāms arī dienas pirmajā pusē, lielākoties austrumu rajonos. Pūtīs lēns vējš un gaisa temperatūra iesils līdz pat +21...+26 grādiem. Jūras piekrastē gan būs vēsāks, maksimālajai gaisa temperatūrai sasniedzot vien +21 grādu. 

Kā jau ziņots, augusta sākumā atmosfēras spiediens mūsu reģionā paaugstināsies - mākoņi izklīdīs un nokrišņu būs mazāk, biežāk būs dienas, kad visā Latvijā nelīs. Tomēr par strauju siltu vai pat karstu gaisa masu ienākšanu mūsu reģionā runāt vēl nevar - augusta pirmās dekādes sākumā vēl pieturēsies tikai mēreni silts laiks. Siltākas un, iespējams, arī karstākas dienas ir gaidāmas augusta pirmās dekādes otrajā pusē. Šobrīd LVĢMC rīcībā esošā informācija liecina, ka arī augusta otrajā dekādē nav gaidāms stabili karsts laiks- pamatā tomēr valdīs mēreni silts laiks vien ar atsevišķām siltākām un, iespējams, arī karstākām dienām. Nokrišņu daudzums šajā periodā gan ir gaidāms mazāks par normu.