Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā maza atsaucība EK iniciatīvai par klimata pārmaiņu mazināšanu

© F64

No Latvijas tikai viena pašvaldība ir pievienojusies Eiropas Komisijas (EK) iniciatīvai "Mēri pielāgojas", kuras mērķis ir mudināt pašvaldības pielāgoties klimata pārmaiņām, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Pašvaldību savienībā (LPS).

Šai iniciatīvai līdz šim pievienojies tikai Valkas novads.

Iniciatīvas mērķis ir atbalstīt pašvaldību centienus īstenot saskaņotas aktivitātes klimata pārmaiņu pielāgošanās jomā. Patlaban tajā ir iesaistījušās jau 200 Eiropas pašvaldības. Parakstot šo iniciatīvu, pašvaldība apliecina savu apņemšanos brīvprātīgi veicināt Eiropas Savienības (ES) mērķa sasniegšanu klimata pārmaiņu pielāgošanās jomā. Pašvaldība arī apliecina savu ilgtermiņa plānošanu un vēlmi investēt klimata pārmaiņu jomā.

Tikmēr ES Reģionu komiteja aicina pašvaldības pievienoties Pilsētu mēru paktam, kas ir paralēla iniciatīva. Lai pievienotos Pilsētu mēru paktam, ir jāaizpilda aptauja, kur sniegtā informācija būs būtiska turpmākajā Eiropas Komisijas darbā, veidojot nākotnes klimata un enerģētikas politiku. Aptaujas rezultātus ņems vērā arī ES Reģionu komiteja, gatavojot savu pozīciju par klimata un enerģētikas politikas jautājumu.

Šim paktam ir pievienojušās jau 600 Eiropas pašvaldības, paužot savu apņemšanos samazināt ogļskābās gāzes izmešus.

Pilsētu mēru pakta parakstīšanas ceremonija notiks 15.oktobrī, Briselē.