Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Ieteikumi, kā pasargāt savus mīļos no pazušanas

© bezvests.lv

Popularitāti sociālajā tīklā facebook iekarojis organizācijas bezvests.lv izveidotais informatīvais plakāts par to, kā rīkoties un karstā laikā uzmanīt sev tuvos vecākā gada gājuma cilvēkus, lai tie nepazustu un nenokļūtu briesmās.

Vasarnīcu,  mazdārziņu, sēņošanas un ogošanas periodā vecāka gada gājuma esot pakļauti īpašam riskam un pazušanas briesmām un tieši tādēļ pēc organizācijas bezvests.lv domām tuviniekiem nepieciešams jau laicīgi pievērst uzmanību savu mīļo sirmgalvju drošībai.

Bezvests.lv iesaka zināt savu sirmgalvju atrašanās vietas un pievērst uzmanību vietām, kur tie dodas. Vēlams apmeklēt tās, kopā ar viņiem un pārliecināties par tuvinieku orientēšanās spēju.

Tāpat tiek rekomendēts brīdināt kaimiņus, kad un kā celt trauksmi, ja sirmgalvju mājās ilgi neiedegas gaisma vai rodas aizdomas, ka kaut kas nav kārtībā Iesaka arī būt informētam par savu tuvinieku veselības stāvokli, kā arī glabāt sirmgalvju dokumentu, medicīnisko karšu un pat mājas atslēgu kopijas. Tāpat iesaka arī pie rokas turēt kādu viņu pēdējo fotogrāfiju.

Norāda arī to, ka nepieciešams sirmgalvim atgādināt par medikamentu lietošanu un pārliecināties, ka tas tos nēsā līdzi. Un protams, pats svarīgākais ir uzturēt regulāru kontaktu ar savu radinieku. Vislabākais variants būtu uzdāvināt sirmgalvim mobilo telefonu, iemācīt tam ar viņu apieties un regulāri sazināties ar gados vecāko radinieku.