Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Zemessargi un karavīri rīt uzsāks svētceļojumu uz Aglonu

© f64

Kā vēsta informācija Nacionālo Bruņoto spēku sociālā tīkla twitter kontā, rīt 5.augustā karavīri, zemessargi un viņu tuvinieki uzsāks desmit dienu pārgājienu no Ādažu bāzes un Aglonu, lai 14.augustā piedalītos Svētās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos. Kā vēsta informācija Nacionālo Bruņoto spēku sociālā tīkla twitter kontā, rīt 5.augustā karavīri, zemessargi un viņu tuvinieki uzsāks desmit dienu pārgājienu no Ādažu bāzes un Aglonu, lai 14.augustā piedalītos Svētās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos.

Karavīri un viņu tuvinieki kājām veiks teju 300 kilometru marušutu, dienā noejot aptuveni 35 kilometrus.

Pārgājiena laikā Nacionālo bruņoto spēku personāls varēs uzlabot ne tikai savu fizisko sagatavotību, bet iepazīties arī ar kultūrvēsturiskajiem pieminekļiem, nacionālo partizānu un karavīru cīņu un piemiņas vietām, kā arī labāk izprast Latvijas vēsturi, veicināt komandas garu un biedriskumu karavīru vidū. Karavīri ceļā dosies formastērpos un ar Latvijas karogu.

Svētceļojumu vadīs Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku kājnieku brigādes 1. kājnieku bataljona kapelāns virsleitnants priesteris Ilmārs Kravalis.

Lai stiprinātu karavīru un zemessargu patriotisko un morālo vērtību izpratni, fizisko sagatavotību, veicinātu civilmilitāro sadarbību, Sauszemes spēki jau otro gadu organizē pārgājienu no Ādažu bāzes līdz Aglonai.