Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Latvieši nav "mūlāpi" un propaganda mikriņos jeb Rīga ukraiņa acīm

© facebook

Lielu popularitāti sociālajā tīklā ieguvis kāda Ukraiņu tūrista nesens skatījums par Rīgu, ziņo facebook lietotāji, kurā viņš novērtē gan Latvijas sabiedrību, gan ekonomisko attīstību.

Iesākumā tūrists norāda, ka Rīga ir lielākā Baltijas valstu pilsēta un tas jūtams arī tūristu skaita ziņā. Tāpat jaunais cilvēks Rīgas centrā esot nodēvēts par „banderovicu” , jo esot nēsājis kreklu ar Ukraiņu tautas rakstnieku un dzejnieku Tarsu Sevčenko. Uz šo remarku ukrainis esot sniedzis vietējam iedzīvotājam visai provokatīvu atbildi. : „Es viņam atbildēju, ka mēs te jau esam un mūsu ir daudz, lai viņš baidās!” lepojās ukrainis.

Tāpat viņš arī norāda, ka aizdomīgas lietas novērojis mūsu mikroautobusos, kurus, starp citu novērtējis kā visai jaunus un skaistus. „Krievija arī šeit izplata savu politiku. Ir tāds kanāls, kā „Pirmais Baltijas kanāls”, kur tiek stāstīts par “Ukrainas huntu” un Kijevas kaujiniekiem, labākajās Kiseļeva tradīcijās un to mikroautobusos visu laiku rāda,” brīnās ukrainis, tomēr piezīmē – latvieši šādus raidījumus neskatoties.

Par Latviešiem kopsummā, jaunais tūrists izsakās pozitīvi. „Kopumā puse no cilvēkiem, kas “tusējas” centrā, runā krieviski. Ne visi ir tūristi, skaidra lieta, bet nevienu mūlāpu, kas būtu latvietis, es nesatiku” stāsta ukrainis un piebilst, ka „nesaprotot kā šie ļaudis (latvieši un krievi) tik mierīgi sadzīvo Rīgā.

Tikusi pamanīta arī Rīgas arhitektūras un plānojuma atšķirība no Polijas, Lietuvas un Ukrainas, ko pats tūrists skaidro ar vēsturiskajām varām, katrā teritorijā. Viņam arī ļoti patikuši mūsu neapstrādātie lauki un meži.

Nobeigumā tūrists bilst, ka Rīga ir kontrastu pilsēta, tomēr ar savu ierašanos un šeit pavadīto laiku, viņš esot ļoti apmierināts.