Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Šodien pēdējā gaitā pavada izcilo žurnālistu Raiti Kalniņu

© lsm.lv

Šodien pēdējā gaitā tiek pavadīts žurnālists Raitis Kalniņš. Atvadīšanās no viņa notiks pulksten 14, Rīgas kremācijas centrā – krematorijā.

Viņš negaidīti mūžībā aizgāja 24. augustā, 71 gada vecumā.

R. Kalniņš dzimis 1944. gada 3. decembrī. Viņš bija Latvijas Radio ilggadējais darbinieks, populārais radio žurnālists. Ar radio viņa ceļi kopā vijušies jau kopš skolas gadiem, kad viņš ar savu žiperīgo balsi piedalījies bērnu radio iestudējumos. Vēlāk viņš pats bijis bērnu raidījumu redaktors, kā arī veidojis savulaik ļoti populāros radio raidījumus „Dzirkstele” un „Būsim pazīstami!”, vēsta lsm.lv.

Kad vairāk nekā 20 gadi bija pavadīti radio, "Skola un Ģimene" galvenais redaktors Jānis Gulbis, slavenais radio "Kāpēcīšu" tēvs, R. Kalniņu uzaicināja pie sevis uz žurnāla redakciju. Vienpadsmit gadus vēlāk atgriezies radio, R. Kalniņš vadīja raidījumu "Tavs logs" un kļuva par radio māksliniecisko raidījumu galvenās redakcijas programmu vadītāju. Viņš saņēmis Nacionālās radio un televīzijas padomes specbalvu par meistarību un pievērsies publicistikai - 2010. gadā iznāca ilggadējai "Dzintariņa" vadītājai Olgai Freibergai veltītā grāmata "Sieviete Dzintariņā".