Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Latvija plāno piedalīties starptautiskajā izstādē "ProdExpo" Maskavā

© F64

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) plāno organizēt Latvijas nacionālo stendu starptautiskajā pārtikas un dzērienu izstādē "ProdExpo 2016", liecina informācija LIAA mājaslapā.

LIAA aicina pieteikties Latvijas pārtikas un dzērienu ražotājus. Izstāde norisināsies no 2016.gada 8.februāra līdz 12.februārim Krievijas galvaspilsētā Maskavā. Lēmums par nacionālā stenda organizēšanu šajā izstādē tiks pieņemts pēc finansējuma apstiprināšanas un uzņēmumu pieteikumu apkopošanas.

"ProdExpo" ir vadošā Krievijas pārtikas un dzērienu izstāde, kura Maskavā norisināsies jau 23.reizi. 2015.gadā izstādē piedalījās 2000 dalībnieku no 65 valstīm.

Neskatoties uz Krievijas noteiktajiem importa ierobežojumiem, kuru ietekmē Latvijas pārtikas produktu eksports uz Krieviju ir ievērojami samazinājies, Krievija joprojām ir lielākais Latvijas eksporta partneris pārtikas rūpniecības sektorā, 2015.gada 1.pusgadā veidojot 29% no kopējā pārtikas produktu eksporta, norāda LIAA

LIAA 100% apmērā segs izstādes platības nomas (platība atkarībā no dalībnieku skaita, bet ne vairāk kā 100 kvadrātmetru uz desmit kompānijām), stenda konstrukcijas izgatavošanas un uzstādīšanas izmaksas, kā arī uzņēmumu reģistrācijas maksu izstādē.

Ja pieteiksies mazāk nekā astoņi dalībnieki, LIAA patur tiesības samazināt izstādes nomājamo platību vai nacionālo stendu atcelt.

Dalībnieku atlasi dalībai nacionālajā stendā izstādē "ProdExpo" veiks LIAA. Uzņēmumi tiks atlasīti pēc pieteikuma formā iesniegtās informācijas. Dalībai tiks apstiprināti uzņēmumi, kuri ieguvuši augstāko punktu skaitu atbilstoši iepriekš noteiktiem atlases kritērijiem.

LIAA savā paziņojumā atgādina arī par Krievijas noteiktajiem aizliegumiem pārtikas produktu importam no Eiropas Savienības un Latvijas, norādot, ka aizliegumam pakļautās preču grupas nav iespējams ievest Krievijā arī kā daļu no ekspozīcijas darbam izstādē.