Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Aizturēts kārtējais pedofils, no kura cietuši daudzi zēni

© f64

Valsts policija aizdomās par seksuālu vardarbību ir aizturējusi kādu vīrieti, no kura ir cietis liels skaits zēnu, šorīt LNT atklāja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Ķuzis pastāstīja, ka policija ir aizturējusi pedofilu, kurš vairākus gadus darbojies interneta vidē un no kura cietis liels skaits cilvēku, pārsvarā zēni un jaunieši vecumā no 14 līdz 20 gadiem.

Sākotnējā informācija liecina, ka minētais noziedznieks darbojies vienatnē - viņš bērnus seksuāli izmantojis, fotografējis, izplatījis šos materiālus un vēlāk arī draudējis cietušajiem.

Ķuzis ar nožēlu konstatēja, ka fiksēto pedofilijas gadījumu Latvijā pēdējos gados kļūst vairāk. Viņš gan pieļāva, ka tas saistīts ar faktu, ka par šiem noziegumiem vairāk runā, sabiedrība ir labāk informēta un līdz ar to arī vairāk ziņo tiesībsargiem. Policijas rīcībā nonāk vairāk faktu, un diemžēl bieži vien aizdomas apstiprinās, piebilda policijas vadītājs.

Runājot par nesen aizturēto Imantas pedofilu, Ķuzis pastāstīja, ka viņš sadarbojas ar izmeklētājiem, jau ir veikta pierādījumu pārbaude uz vietas, kur noziedznieks precīzi norādījis veiktās darbības, kas sakrīt ar cietušo meiteņu stāstīto, līdz ar to nav nekāda pamata šaubīties, ka aizturētais ir meklētais uzbrucējs.

Pašlaik neesot pamata uzskatīt, ka aizturētais būtu nepieskaitāms, tomēr viņam ir nozīmēta psihiatriskā ekspertīze.

Jaunas epizodes izmeklēšanas gaitā lietai nav nākušas klāt, piebilda Ķuzis.