Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

VP konstatējusi pārkāpumus Rankas traģiskajā avārijā iesaistītajā uzņēmumā

© policija

Valsts policija (VP) konstatējusi pārkāpumus uzņēmumā, kura kravas automašīna Rankas pagastā izraisīja traģisku negadījumu ar trīs bojāgājušajiem.

VP Autopārvadājumu uzraudzības nodaļa sadarbībā ar Valsts darba inspekcijas darbiniekiem sāka firmas saimnieciskās darbības pārbaudi, lai konstatētu, vai uzņēmums savā darbībā, organizējot un veicot pārvadājumus, ievēro normatīvo aktu prasības, aģentūru LETA informēja VP.

Pārbaudot iegūtos materiālus, policija jau konstatējusi pārkāpumus, kas saistīti ar transportlīdzekļa vadītāju darba un atpūtas laika datu un dokumentu uzskaites un glabāšanas noteikumiem, kā arī tahogrammu lietošanas noteikumiem, taču uzņēmuma kontrole vēl joprojām turpinās.

Jau ziņots, ka par notikušo negadījumu uzsākts kriminālprocess, kurā policija skaidros kā šofera, tā arī uzņēmuma atbildību notikušajā. Savukārt šoferim pagājušajā piektdienā piemērots drošības līdzeklis - policijas uzraudzība.

26.augustā uz ceļa Gulbene-Smiltene notika divu automašīnu sadursme, kurā dzīvību zaudēja trīs cilvēki, tostarp divi bērni.

1967.gadā dzimis vīrietis, vadot kādam Smiltenes uzņēmumam piederošu kravas automašīnu MAZ, izbrauca no mazāk svarīga ceļa un nepalaida pa galveno ceļu braucošo automašīnu "Audi 100", kā rezultātā notika sadursme.

Kravas automašīnas "MAZ" vadītājam, kurš tiek turēts aizdomās par negadījuma izraisīšanu, iepriekš vairākkārt bijušas uz laiku atņemtas autovadīšanas tiesības par braukšanu alkohola reibumā. Iepriekšējo lēmumu par autovadīšanas tiesību atņemšanu tiesa pieņēma 2013.gadā, un aizliegums ir spēkā līdz 2017.gadam.