Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

No seksuālas vardarbības cietušo mazuli šodien izrakstīs no slimnīcas

© F64

Koknesē no seksuālās vardarbības cietušās meitenītes veselības stāvoklis ir pietiekami apmierinošs, lai viņu šodien izrakstītu no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS), aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas pārstāve Dace Preisa.

Preisa zināja teikt, ka bērnu no slimnīcas varēja izrakstīt dažas dienas iepriekš, tomēr, ņemot vērā, ka BKUS vēlējusies, lai izrakstīšanas brīdī klāt būtu Kokneses novada bāriņtiesas pārstāvji, tas līdz šim netika darīts.

Kā stāstīja iestādes pārstāve, no slimnīcas mazulis tiks izrakstīts aptuveni pusdienlaikā.

Jau ziņots, ka Kokneses novada bāriņtiesa seksuālā vardarbībā cietušā mazuļa mātei nolēmusi uz laiku pārtraukt aizgādības tiesības, paredzot abu bērnu izņemšanu uz laiku, taču mātei nākotnē vēl pastāvēs iespēja bērnus atgūt.

Arī Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija ir iesaistījusies un nosūtījusi vēstuli Kokneses novada bāriņtiesai, lai pārliecinātos, ka meitenītes, pret kuru pieaudzis vīrietis - mazuļa mātes draugs - pastrādāja netiklas darbības, ģimene tiešām nav bijusi bāriņtiesas redzeslokā.

Iepriekš jau ziņots, ka Kokneses novada bāriņtiesa iesniegusi Valsts policijā lūgumu sākt kriminālprocesu un izvērtēt mātes atbildību saistībā ar paziņas veikto seksuālu vardarbību pret desmit mēnešus vecu meitenīti. Aizdomās par netiklu darbību veikšanu ar desmit mēnešus vecu meitenīti Kokneses novadā aizturēts 1961.gadā dzimis vīrietis - cietušā mazuļa mātes draugs. Netiklas darbības veiktas 22.augustā.

Policija aizturēja 1961.gadā dzimušu vīrieti, kuram patlaban piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.