Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Noskaidrota Latvijas iedzīvotāju mīļākā pludmale

© F64

Iedzīvotāju balsojumā par iemīļotāko pludmali ir uzvarējusi Limbažu Lielezera peldvieta, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides aizsardzības fondā.

Balsu skaits par Lielezera pludmali bijis pārliecinošs - to kā iemīļotāko nosaukuši 42% balsotāju. Līdz ar to šī peldvieta saņems kampaņas "Mana jūra" ikgadējo "Piekrastes balvu". Dubultu pludmale balsojumā saņēma 34,3% atbalstu, bet Ventspils pludmale - 14,2% atbalstu.

Katrs balsojuma dalībnieks par savu iemīļotāko pludmali varēja nobalsot vienu reizi.

Kopumā finālā bija iekļuvušas piecas peldvietas - Lucavsalas, Limbažu Lielezera, Ventspils, Dubultu un Kuldīgas pludmales.

Piekrastes balvas atzinības zīmi - karogu - pasniegs 24.septembrī, Zilā Karoga sezonas noslēguma pasākumā Ventspilī. Šis karogs visu nākamo peldsezonu plīvos peldvietā.

Limbažu Lielezera pludmalei jau sesto gadu pēc kārtas ir piešķirts Zilais karogs. Tās apmeklētājiem ir pieejama labiekārtota peldvieta, pludmales volejbola laukumi, āra trenažieri, rotaļu laukums bērniem un laivu noma. Pastaigām piemērota 3,6 kilometrus gara dabas taka ar putnu vērošanas torni.