Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Uzzini, vai arī šodien gaidāma silta rudens diena!

© F64

Svētdien Latvijā gaidāmi visnotaļ patīkami laika apstākļi.

Šodien ievērojami nokrišņi nav gaidāmi, pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, maksimālā gaisa temperatūra gaidāma +15...+20 grādu robežās, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Kā jau ziņots, oktobris iesākas ar relatīvi siltiem laika apstākļiem, lai gan jāmin, ka oktobra pirmajā dekādē vēl visās Latvijas novērojumu stacijās gaisa temperatūra kādreiz ir paaugstinājusies virs +20 grādiem, 1966. gada 4. oktobrī Mērsragā sasniedzot pat +24,9 grādus.

Līdz pirmās dekādes vidum saglabāsies līdzīgi silti laika apstākļi – naktīs minimālā temperatūra vēl turēsies ap 10 grādiem, sevišķi piekrastes rajonos, tikai, debesīm skaidrojoties, vietām pazemināsies līdz +4...+6 grādiem un vien zāles virskārtā gaidāmas nelielas salnas. Arī dienas būs siltas, bieži arī saulainas. Piektdien maksimālā temperatūra gaidāma pat +15...+20 grādu robežās, turpmāk gan kļūs par dažiem grādiem vēsāks.

Pastāv varbūtība, ka būtiskas temperatūras izmaiņas varētu notikt dekādes otrajā pusē, kad līdz šim valdošos rietumu un dienvidu puses vējus nomainīs ziemeļu puses vēji. Tie uz Latviju atnesīs ievērojami vēsākas gaisa masas – naktīs temperatūra jau pazemināsies līdz +2...+7 grādiem, un bieži tiks novērotas arī salnas, savukārt atsevišķākās dienās temperatūra varētu nepaaugstināties pat virs +10 grādiem. Atmosfēras spiediens šajā periodā gan aizvien gaidāms salīdzinoši augsts, tādēļ nokrišņu būs maz, tomēr šādā situācijā oktobra pirmās dekādes beigās tas varētu būt pat pirmais sniegs. Uzreiz jāsaka, ka sniega varbūtība šobrīd gan nav tik augsta, lai to apgalvotu pavisam droši, informāciju noteikti precizēsim nākamās nedēļas sākumā.