Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

ŠOKS: Liepājā bērni mēģinājuši pakārt kaķēnu

© Liepājas pilsētas pašvaldības dzīvnieku patversme "Lauvas sirds"

Liepājas pilsētas pašvaldības dzīvnieku patversme "Lauvas sirds" savā sociālā tīkla facebook lapā ziņo par kādu nesen piedzīvotu šokējošu gadījumu.

"Nesen raidījumā "Degpunktā" tika rādīts sižets no 90to gadu vidus, kad kādā Rīgas mikrorajonā, daudzstāvu mājas pagrabā pusaudži bija ierīkojuši īstu moku kambari sētas kaķiem. Neiedziļinoties detaļās, kā tas viss notika, tik dabiski būtu gribējies domāt, ka tagad jau tā nenotiek.

Bet, diemžēl šodien piedzīvotais liek secināt, ka notiek gan.Pirms dažām minūtēm uz patversmi nogādāja kaķēnu, kuru kāda gados veca kundze izglāba no pakāršanas. Un to darīja neviens cits, kā trīs aptuveni 10-12 gadus jauni puikas ar attēlā redzamo ķēdi.Puikas,protams, ka aizbēga.Visiem rokās bija telefoni, pieļaujam, ka notikušais būtu gan filmēts gan fotografēts.


Kaķēnam viss ir kārtībā - kundze pati, pirms nogādāšanas patversmē, mazo bija aizvedusi pie vetārsta.


Vecāki - LŪDZU runājiet ar saviem bērniem, māciet, stāstiet, pievērsiet uzmanību kādus materiālus-video vai bildes viņi sūta vai saņem no saviem vienaudžiem.Katrs šāds solis ar laiku var novest pie sekām - ciemošanos policijas iecirknī, kur ar pirkstu nepakratīs un neteiks - bērniņ, nedari tā vairāk. Sekas būs daudz smagākas.

Domājam, ka neviens saviem bērniem tādu nākotni nenovēl, bet,piedodiet, par šādiem gadījumiem ir jāziņo un par šādiem nodarījumiem ir jāatbild.Ja bērns ir spējīgs izdomāt un spējīgs ko tādu izdarīt, tad viņš ir pietiekami spējīgs par savu rīcību uzņemties atbildību."