Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Nedēļas beigās, iespējams, sagaidīsim jau pirmo sniegu

© F64

Tuvākajā nedēļā laika apstākļus Latvijā noteiks virs Skandināvijas ziemeļiem esošs anticiklons, līdz ar to gaidāms lielākoties skaidrs un sauss laiks, tomēr gaisa temperatūra jūtami pazemināsies, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Nedēļas pirmajās dienās termometra stabiņš daudzviet vēl paspēs pārsniegt +10° atzīmi, bieži spīdēs saule, bet no ceturtdienas gaisa temperatūra dienā vairs nepārsniegs +4…+8° atzīmi. Ievērojami aukstākas kļūs arī naktis – nedēļas sākumā salnas vēl gaidāmas tika vietām, bet naktī uz trešdienu jau valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra noslīdēs zem 0° atzīmes.

Aukstākās naktis šonedēļ gaidāmas darba nedēļas izskaņā, kad vietām, debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra pazemināsies līdz -5°. Šonedēļ arī diennakts vidējā gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +10°, līdz ar to noslēgsies arī aktīvais veģētācijas periods.

   Otrdien piekrastē pastiprināsies brāzmains ziemeļaustrumu vējš, tomēr nedēļas lielāko daļu vējš būs lēns un krāsainās lapas aizpūst nepaspēs. Naktīs vietām veidosies migla.

   Anticiklona ietekmē gaidāms lielākoties sauss laiks, tomēr nedēļas gaitā atsevišķi mākoņi dažviet atnesīs īslaicīgus nokrišņus, un, lai gan to intensitātes būs niecīga, tomēr pastāv iespēja, ka nedēļas otrajā pusē vietām varēsim novērot pirmo sniegu.