Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

LDz sāks būvdarbus Cukurfabrikas stacijā

© F64

Dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācijas projekta gaitā "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) pirmdien,12.oktobrī, sāks būvdarbus pēdējā objektā Jelgavas virzienā - Cukurfabrikas pieturas punktā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

 

Lai nodrošinātu pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu no vilciena būvdarbu laikā, tiks mainītas vilciena apstāšanās vietas. Iekāpšana un izkāpšana notiks uz pašreizējām platformām, taču tās būs saīsinātas. Savukārt no 22.oktobra pasažieru plūsmu novirzīs uz jaunajām pagaidu platformām, būvdarbu laikā būtiski mainot gājēju ierasto kustības virzienu - tās būs novietotas brauktuves otrā pusē.

Cukurfabrikas pieturas punktā paredzēts izbūvēt nelielu stacijas ēku ar uzgaidāmo telpu, vietu biļešu tirdzniecībai un sanitāro mezglu, kas piemērots arī personām ar kustības traucējumiem.

Notiek pēdējo būvprojektu saskaņošanas procedūras, lai drīzumā būvdarbus sāktu arī pārējās stacijās - Vaivaros, Zolitūdē un Imantā.

Iepriekš ziņots, ka par 2,06 miljoniem eiro tiks veikta dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācija dzelzceļa stacijās Olainē, Jelgavā un Cukurfabrikā, savukārt par 10,7 miljoniem eiro staciju modernizācija Zolitūdē, Imantā, Babītē, Bulduros, Dzintaros, Vaivaros, Pumpuros, Mellužos, Asaros, Lielupē, Majoros, Dubultos un Slokā.