Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Pirmajā lašu lieguma nedēļā uzieti 33 maluzvejnieku tīkli

© F64

Pirmajā lašveidīgo zivju lieguma nedēļā vides inspektori ir atraduši 33 nelegāli ievietotus tīklus upēs, kurās šīs zivis nārsto, aģentūru LETA informēja Valsts vides dienestā (VVD).

VVD vides inspektori laikā no 5. līdz 11.oktobrim no lašupēm ir izņēmuši 33 bezsaimnieka tīklus un vairāku simtu eiro apmērā sodījuši vīrieti, kurš Liepājas piekrastē aizlieguma laikā ievietojis tīklu.

Pagājušās nedēļas laikā veiktas 65 pārbaudes lašu nārstošanas upēs un Baltijas jūras piekrastē. No izvilktajiem tīkliem pieci bijuši mazizmēra un viens bijis nēģu murds. Visvairāk maluzvejnieki tīklus bija ievietojuši Ventā - septiņus.

Makšķerēšanas un zvejas noteikumu pārbaužu laikā izrakstīti arī astoņi administratīvā pārkāpuma protokoli par makšķerēšanas un zvejas noteikumu neievērošanu.

VVD atgādina, ka lašu un taimiņu ieguves lieguma laiks ir no 1.oktobra līdz 30.novembrim. Izņēmums ir Daugava un Buļļupe, kur lašveidīgo zivju populāciju veido no zivjaudzētavām ielaistie laši un taimiņi. Zivju resursiem nodarītā zaudējuma apmērs par vienu nelikumīgi noķertu lasi ir 715 eiro, kas tiek piemērots papildus sodam par makšķerēšanas un zvejas noteikumu pārkāpumiem.