Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Latvijā

Valdība atbalsta Jakāna rotāciju darbam Finanšu ministrijā

© Mārtiņš Zilgalvis, f64

Valdība šodien nolēma atstādināto Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektoru Dzintaru Jakānu pārcelt darbam Finanšu ministrijas (FM) Muitas un nodokļu departamenta vadītāja amatā.

Balsojumā Jakāna rotāciju atbalstīja astoņi ministri, bet pret bija visi pieci klātesošie Tautas partijas ministri.

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) rosinājis Jakānu pārcelt darbam FM Muitas un nodokļu departamenta vadītāja amatā uz nenoteiktu laiku. Tāpat vienlaikus tiek rosināts noteikt, ka VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja Nelija Jezdakova iestādes vadītāja pienākumus pilda līdz jauna ģenerāldirektora iecelšanai.

LETA jau ziņoja, ka pagājušajā nedēļā valdības balsojumā vairākums ministru neatbalstīja Repšes piedāvājumu atstādināto Jakānu pārcelt darbā par FM Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktoru.

Tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP) toreiz valdības sēdē rosināja par šo jautājumu balsojumu, kurā "pret" nobalsoja visi Tautas partijas (TP) ministri, savukārt Zaļo un zemnieku savienības ministri un "tēvzemietis" Kaspars Gerhards balsojumā atturējās, līdz ar to "Jaunā laika" iecerei pietrūka balsu.

Jau ziņots, ka 12.janvārī Repše, izvērtējot disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas atzinumu, nolēma rosināt atbrīvot Jakānu no ieņemamā amata. Šādu ministra soli neatbalstīja vadības koalīcija, un Repše piekrita virzīt jautājumu par Jakāna rotāciju darbam jaunizveidojamā FM departamentā.

LETA jau ziņoja, ka pērn 22.oktobrī ar Repšes lēmumu Jakāns tika atstādināts no VID ģenerāldirektora pienākumu pildīšanas. Šāds lēmums pieņemts, jo Jakāns uzdotajā laikā "apzināti nav izpildījis Repšes rīkojumus". Kopumā pret Jakānu ierosinātas trīs disciplinārlietas, kas apkopotas vienā.

Jakāns VID vadījis kopš 2004.gada jūlija, iepriekš viņš dienestā strādājis arī citos amatos.