Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

Atklāts piemiņas akmens par godu latviešu strēlnieku pirmajai uzvarai

© F64

tzīmējot latviešu strēlnieku 100 gadus un gaidot Latvijas valsts simtgadi, Ķekavas novadā Plakanciemā šodien tika atklāts piemiņas akmens par godu latviešu strēlnieku pirmajai uzvarai, aģentūru LETA informēja Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Vineta Bērziņa.

Šīs piemiņas vietas izveide ir viena no Ķekavas novada sarūpētajām dāvanām Latvijai tās simtgadē.

"Šodien atkal varam būt lepni par latviešu strēlniekiem un viņu drosmi, aizstāvot Latviju, jo tieši šeit, Plakanciemā, latviešu strēlnieki pirms 100 gadiem izcīnīja savu pirmo uzvaru. Latviešu strēlnieki ir tie mūsu senči - ciltstēvi, kas veidoja mūsu brīvo Latviju. Tāpēc, godinot viņu piemiņu, mēs godinām arī savu valsti - Latviju. Lai šis piemiņas akmens ikvienam no mums atgādina par latviešu strēlnieku varonību un motivē mūs tāpat aizstāvēt un "iedegties" par savu Latviju arī šodien" uzsvēra Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Andis Damlics (RA).

Goda zalvju pavadībā piemiņas akmeni svinīgi atklāja Ķekavas novada domes vadība un Zemessardzes 17.Pretgaisa aizsardzības bataljona komandieris majors Aivars Krjukovs.

Savukārt NBS vēsturnieks Jānis Hartmanis īsi izklāstīja vēstures notikumu gaidu pirms 100 gadiem.

Piemiņas akmeni veidoja pēc Ķekavas novada pašvaldības pasūtījuma Ķekavas novada akmens apstrādes un restaurācijas uzņēmums "Akmens apstrādes centrs "AKM"" - akmens amata meistari Guntis Pandars un Pēteris Zvaunis, kuru darbu sarakstā, piemēram, ir Brīvības pieminekļa restaurācija, Latviešu leģiona Brāļu kapu izbūve Lestenē, pulkveža Oskara Kalpaka piemineklis Esplanādē Rīgā.