Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

LVC ziņo, kur ceļi ir apledojuši

Ilustratīvs attēls © f64

Braukšanas apstākļi pa Latvijas autoceļiem šorīt kopumā ir apmierinoši, apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu vien vietām Kurzemē, aģentūra LETA uzzināja VAS "Latvijas Valsts ceļi" Komunikācijas daļā.

Uz valsts galvenajiem autoceļiem apledojuma veidošanās novērojama uz Ventspils šosejas posmā no Usmas līdz Ventspilij. Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem apledojums konstatēts Rīgas un Ventspils apkaimēs.

Slidenajos ceļa posmos tiek veikti brauktuves kaisīšanas darbi apledojuma likvidēšanai. Kopš plkst.2.10 ceļu uzturēšanas darbos ir iesaistītas 40 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Ceļu uzturētāju darbība ir vērsta uz bīstamo braukšanas apstākļu uzlabošanu, taču tā nevar novērst ceļu apledošanu, tāpēc autovadītājiem jārēķinās, ka faktiskā satiksmes situācija ziemā var mainīties ļoti strauji.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi šodien vietām Kurzemē un Vidzemes piekrastē gaidāms slapjš sniegs un lietus, kas atsevišķos ceļa posmos veicinās apledojuma veidošanos. Ventspils apkaimē snieg jau patlaban.

Autovadītāji tiek aicināti izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.