Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Notikusi trauksmes sirēnu pārbaude; Saeimas ēkā tās nedzird

© F64

Šodien plkst. 10.00, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) visā Latvijā uz trim minūtēm iedarbināja trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu civilās trauksmes un apziņošanas sistēmas darbību, kā arī, lai konstatētu bojājumus vai traucējumus trauksmes sirēnu darbībā un to skaņas signāla dzirdamību. Kā liecina informācija mikroblogošanas vietnē twitter, tad bijušas atsevišķas vietas Latvijā, kur sirēnas bija dzirdamas ļoti labi, bet, piemēram, Saeimas ēkā tās nebija dzirdamas nemaz.

VUGD jau iepriekš informēja, ka iedzīvotājiem nav pamata uztraukties un nekāda turpmākā rīcība nav nepieciešama. Ņemot vērā, ka viens no pārbaužu mērķiem bija konstatēt bojājumus vai traucējumus trauksmes sirēnu darbībā un to skaņas signāla dzirdamību, tad iedzīvotāji ziņo, ka vairākās Latvijas vietās tās neesot bijušas dzirdamas nemaz. Piemēram, atsevišķi Latvijas iedzīvotāji sirēnu skaņu nav dzirdējuši ne Valmierā, ne Saldū un pat ne Saeimas ēkā Vecrīgā. Tikmēr citviet iedzīvotāji ziņo, ka sirēnas tos pamodinājušas pat no miega.

Tikmēr Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests aicina iedzīvotājus nesatraukties un informē, ka ārkārtas situāciju gadījumā iedzīvotāju apziņošanai tiks izmantoti arī citi veidi- māju apstaigāšana, informācijas nodošana pa skaļruņiem.