Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Ogrē no izolatora izbēgušie cietumnieki mēģinājuši policistus noslepkavot

© scanpix

Prokuratūra nodevusi Ogres rajona tiesai krimināllietu par divu personu bēgšanu no Ogres policijas īslaicīgās aizturēšanas vietas, aģentūru LETA informēja prokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

Bēgšana notika 23.jūlijā, taču līdz šim publiski nebija zināmi sīkāki nozieguma apstākļi. Prokuratūra tagad informē, ka, gatavojoties bēgšanai, apsūdzētās personas divām zobu birstēm uzasināja galus, lai ar tām policijas darbiniekam iedurtu kaklā.

Apsūdzētie vakarā izmantoja situāciju, kad policijas darbinieks uzkopšanas laikā atvēra kameras durvis. Tajā brīdī viens no apsūdzētajiem mēģināja ar uzasināto zobu birsti iedurt policistam, taču, kad tas neizdevās, tad iesita ar dūri pa galvu, kā arī pa citām ķermeņa daļām kopā ne vairāk kā četras reizes. Vairākus sitienus pa ķermeni veica arī otrs apsūdzētais.

Izmantojot situāciju, kad policijas amatpersona no sāpēm bija saliekusies, abas apcietinātās personas izskrēja no kameras, atvēra restes, kuras nebija aizslēgtas ar atslēgām, kuras bija ievietotas un atstātas slēdzenē, atvēra ārdurvis, izskrēja no īslaicīgās aizturēšanas vietas telpām, pārlēca pāri sētai un aizbēga.

Apsūdzētās personas policijas darbiniekam nodarīja vieglus miesas bojājumus, kas izraisa īslaicīgus veselības traucējumus, uzskata apsūdzība.

Abas apcietinātās, bet izbēgušās personas tika aizturētas. Vienu apsūdzēto aizturēja pēc dažām minūtēm, otru apsūdzēto - nākamajā dienā.

Jau ziņots, ka abi izbēgušie jaunieši bija apcietināti par zādzībām. Valsts policija pēc dienesta pārbaudes sešiem policistiem piemēroja dažādus disciplinārsodus.