Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Mūžībā aizgājis aktieris Zigurds Akmentiņš

Zigurds Akmentiņš © Liepājas teātris

28. novembrī pārtrauca pukstēt Liepājas teātra aktiera un vēsturnieka Zigurda Akmentiņa sirds, informē teātris.

"Viņš ienāca Liepājas teātrī 1955. gadā un šeit pavadīja visu savu mūžu. Nospēlēja ap 150 lomām – tai skaitā lielas un mazas, bet, kā vienmēr apgalvoja pats, visas mīļas. Arī tad, kad deviņdesmito gadu sākumā kļuva par ārštata aktieri, Akmentiņš nekad neatteica savam teātrim un vienmēr bija klāt – gan piedaloties iestudējumos, gan Ziemassvētku koncertos, gan vadot ekskursijas Liepājas teātrī, iepazīstinot ar teātra “otru pusi” daudz jo daudz interesentu.

Līdzās aktiera darbam Akmentiņš interesējās arī par teātra vēsturi, rakstot teātra hroniku gan žurnālam “Teātra Vēstnesis”, gan apkopojot informāciju par visiem Liepājas teātra iestudējumiem, sākot no 1918. gada manuskriptā “Liepājas teātra hronika”. Vairākas grāmatas veltīja arī saviem kolēģiem.

Pirms pieciem gadiem – 80. gadu jubilejā – Akmentiņš pulcēja sava talanta cienītājus radošā vakarā “Par balto dāmu un citiem jeb stāsti par manu teātri”. Jo kur gan citur viņš būtu izvēlējies būt savā jubilejā, ja ne savā teātrī.

Pirms pāris nedēļām Akmentiņš tika uzņemts Latvijas Teātra Zelta fondā, diemžēl uz godināšanu pats vairs nevarēja ierasties veselības stāvokļa dēļ, taču nozīmēja tas viņam daudz. Zigis bez teātra nevarēja. Viņš neizlaida nevienu pirmizrādi, vienmēr bija klāt savam teātrim svarīgos notikumos.

Teātrī tevis pietrūks. Lai vieglas smiltis!

Atvadīšanās no Zigurda Akmentiņa 5. decembrī plkst. 11:30 Liepājas teātrī. Pēc atvadīšanās teātrī, aktieris tiks guldīts zemes klēpī Centrālkapos," informē Liepājas teātris.