Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Vētra Ventspilī norauj jumtu slimnīcai

Attēlam ir ilustratīva nozīme © ventspils.lv

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 28.novembra plkst. 6.30 līdz 30.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 83 izsaukumus, no kuriem 44 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 26 uz glābšanas darbiem, savukārt 11 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Šorīt līdz plkst. 8.00 ugunsdzēsēji glābēji saņēma četrus izsaukumus saistībā ar lielā vēja radītajiem postījumiem – visi izsaukumi saņemti no Ventspils novada, kur trijos gadījumos koki bija pārkrituši pār ceļa braucamo daļu un vienā gadījumā ēkai norauta daļa jumta seguma. Šorīt Ziemeļkurzemes reģionālajai slimnīcai spēcīgais vējš norāva daļu jumta seguma vairāk kā 1000m2 platībā un tas nokrita uz automašīnām, kurās neatradās cilvēki. Slimnīcas personālam un pacientiem apdraudējums nav un līdz ar to nav nepieciešama evakuācija. Ugunsdzēsēji glābēji turpina darbu notikuma vietā.

Sestdien plkst. 16.39 VUGD saņēma izsaukumu uz Rojas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāvu koka ēka 120m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā trīs cilvēki. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 23.53.

Sestdien plkst. 21.33 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Tukuma novada Sēmes pagastu, kur dega viesu māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu koka dzīvojamai mājai dega jumts un otrais stāvs 300m2 platībā. Cilvēki no ēkas bija evakuējušies pirms VUGD ierašanās. Plkst. 3.24 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī uz pirmdienu plkst. 00.37 tika saņemts izsaukums uz Dobeles novada Bikstu pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties ugunsdzēsējiem glābējiem, vienstāvu neapsaimniekotā ēka dega 84m2 platībā un tai bija iebrucis jumts. Ugunsdzēsēji glābēji ugunsgrēku likvidēja plkst. 4.21.

Brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, krūmi, zaru kaudze, meža zemsedze, koka dobums, sadzīves mantas, pastkastīte, bērnu ratiņi, veļasmašīna, divas vieglās automašīnas, ēku jumta pārsegums, siltumizolācija un starpstāvu pārsegums, divi šķūņi un trīs pirtis, kā arī deviņos gadījumos sodrēji ēku dūmvados un vienā gadījumā bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Nedēļas nogalē ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem un dzīvniekiem. Sestdien Jelgavas novadā bija  apgāzies dārza traktors un iespiedis vīrieti. Ugunsdzēsēji glābēji vīrieti atbrīvoja un nodeva neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem. Savukārt svētdien uz ugunsdzēsības daļu Rīgā atnāca jaunietis, kurš lūdza ugunsdzēsējus glābējus noņemt no uztūkuša rokas pirksta gredzenu. Ugunsdzēsēji glābēji gredzenu noņēma.

Svētdien tika saņemts izsaukums uz Madonas novada Arona pagastu, kur apmēram 2 metrus dziļā akā bija iekritusi mežacūka. Ugunsdzēsēji glābēji ar virves palīdzību mežacūku izvilka un tā aizskrēja meža virzienā.