Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Seile: esmu gandrīz pārliecināta par 9 miljonu eiro pedagogiem apstiprināšanu budžetā

© F64

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile ir pārliecināta, ka deviņi miljoni eiro, kas nepieciešami pedagogu atalgojuma sistēmas uzlabošanai, šodien nākamā gada valsts budžetā tiks apstiprināti.

Kā sarunā ar aģentūru LETA pēc šorīt notikušās valdošo partiju sēdes sacīja Seile, koalīcijā specifiski lēmumi attiecībā uz izglītības, zinātnes un sporta jomu netika pieņemti. Runājot par sēdes gaitu, Seile norādīja, ka koalīcijas sēdē no partneriem joprojām bija vairākas prasības, bet nekādi principiāli lēmumi šajā koalīcijas sēdē netika pieņemti.

Tomēr ministre "būtu ļoti pārsteigta, ja nebūtu atbalsta deviņiem miljoniem eiro pedagogiem".

"Esmu par 99,9% pārliecināta, ka deviņi miljoni paliks budžetā," uzsvēra Seile.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija atbalstīja ierosinājumu nākamgad paredzēt deviņus miljonus eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem pedagogu atalgojuma reformai.

Iepriekš šo priekšlikumu atbalstīja arī valdība. Ierosinājums paredz rezervēt deviņus miljonus eiro, lai nodrošinātu pedagogu darba samaksas reformas ieviešanu valsts, pašvaldību un privātajās izglītības iestādēs no 2016.gada 1.septembra.

Līdzekļi tiks rezervēti, pārdalot tos no programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" uz jaunizveidoto programmu "Pedagogu darba samaksas reformas ieviešanas finansējums".

Kā ziņots, Saeima šodien galīgajā lasījumā lems par 2016.gada valsts budžetu, saistītajām izmaiņām nodokļu jomā un citiem jautājumiem.